Επιτέλους λύση…!

Επιτέλους βρέθηκε η λύση του ασφαλιστικού…!

Θα δουλεύουμε, θα πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για (απ)ασφάλιση και… αν επιβιώσουμε, θα μπορούμε να χαρούμε στιγμές ξεκούρασης στα βαθειά μας γεράματα και λίγο πριν την… οριστική μας ξεκούραση!

Όμως και αυτό είναι υπό αμφισβήτηση γιατί αν του τη «σφυρίξει» του εκάστοτε υπουργού μπορεί να παίζει με την (αν)ασφάλειά μας. Μπορεί να αλλάζει τις απολαβές, να παίζει με τα όρια, να αλλάζει την ηλικία και ό,τι άλλο φανταστεί!

Έτσι μπορεί να ξεκινάει κάποιος να δουλεύει, να ασφαλίζεται για σύνταξη στα 60,όταν φτάνει στα 59 ο «τσαχπίνης» υπουργός να αποφασίζει ότι άλλαξαν τα όρια και πάνε στα 67 και όταν φτάνει στα…65 να μαθαίνει ότι τελικά σύνταξη πριν τα 75 – 80 δε βλέπει!!!
Αν αυτό δεν είναι καινοτομία και τόλμη τι είναι;

Άλλωστε τι να κάνει κανείς μία μονότονη και προδιαγεγραμμένη ζωούλα που η ρουτίνα και το αναμενόμενο την καταντάει βαρετή;
Ενώ έτσι θα ζούμε πάντα με την αγωνία και ποτέ δε θα μπορούμε να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Θα ζούμε μία ζωή περιπετειώδη!!! Θα φρονίζουμε να είναι ο υπουργός ικανοποιημένος (κάτι σαν την Τσέκου με το Ζαχόπουλο, μόνο που εδώ δε θα γίνεται για προσωπική ικανοποίηση αλλά για το κοινό συμφέρον που προέχει του ατομικού όπως έσπευσε να μας θυμήσει ο αρχιεισαγγελέας Σανιδάς. Αλήθεια του κου Σανιδά ποιος θα του θυμίσει ότι το προσωπικό του συμφέρον δε μπορεί να υπερβαίνει το κοινωνικό;)
Έτσι λοιπόν, για να επανέλθω, δε θα κινδινεύουμε ο κος υπουργός να «πάρει ανάποδες» και να μη δούμε σύνταξη ποτέ!

Βέβαια, επειδή μου αρέσει πάντα το δίκιο και το σωστό θέλω να σας πω ότι οι ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των βουλευτών δε θα θιγεί από τέτοια πράγματα και σε 8 χρόνια θα μπορεί να θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα γιατί άλλο να δουλεύεις και άλλο να «δουλεύεις» τους άλλους!

Ξέρετε τι ταλέντο απαιτείται να κοροϊδεύεις τον κόσμο; Να το κάνεις 1,2…5 χρόνια αλλά πόσο καλός ηθοποιός να είσαι για να μη σε πάρουν χαμπάρι…
Δεν είμαστε και στο χόλιγουντ ούτε έχουμε και ανεξάντλητα αποθέματα να σπαταλάμε τέτοια ταλέντα…
Άλλωστε καλά να λες ψέματα για μερικά χρόνια, άντε τα καταφέρνεις και με τόση προϋπηρεσία στο κόμμα…
Πόσες ώρες όμως μπορείς να γυρνάς στα κανάλια, στα καφενεία να λες μ…κίες στον κόσμο… Πόσους καφέδες μπορείς επιτέλους να πιεις;

Γι αυτό τους βολευτές μας πρέπει να τους προσέχουμε και η κυβέρνηση ακολουθώντας πάντα τη λαϊκή βούληση δε θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά!!!
Έτσι. θα δουλεύουμε 37 – 45 χρόνια εμείς οι «ατάλαντοι», για να συντηρούμε τους επαγγελματίες που μας δουλεύουνε…

σ.σ. Αλήθεια τα κομματόσκυλα που θεμελιώνουν δικαίωμα γεν. διευθυντή περνώντας από τη θέση για μία μέρα θα συνεχίσουν να έχουν το ίδιο δικαίωμα ή θα αρθεί η κατάπτυστη διάταξη;
(Επειδή κάποιοι διαθέτουμε μνήμη και δεν πιστεύουμε ότι ένα νέο σκάνδαλο μπορεί να κουκουλώσει ένα παλιό. Μπορούμε να τα θυμόμαστε όλα!)

Advertisements

One thought on “Επιτέλους λύση…!

  1. Ο/Η mikros fokion λέει:

    Δεν Εχω Ντροπη…. Δεν Εχω Ντροπη…. Δεν Εχω Ντροπη….
    Τα τρία ΔΕΝ του πρωθυπουργού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s