Η κυβέρνηση σέβεται το σύνταγμα εκτός εάν…

Ακούμε συνέχεια τους κυβερνητικούς να μας λένε ότι η κυβέρνηση σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους. Το επαναλαμβάνουν μάλιστα τόσο πολύ που έχω αρχίσει να πείθομαι (κρίνοντας και από τις πράξεις τους) για το αντίθετο.
Κάνοντας λοιπόν μια αναδρομή σ’ αυτά που συμβαίνουν κατέληξα στα εξής:
Η κυβέρνηση σέβεται το σύνταγμα αλλά όταν δε βολεύει μπορεί να αυθαιρετεί και να το παραβιάζει!
– Όταν η κοινή γνώμη λέει «σας πήραμε χαμπάρι και δε σας ανεχόμαστε άλλο» η κυβέρνηση παραβιάζει την ήδη παραβιασμένη αρχή της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» και απαντάει «αν δε μπορώ να γίνω κυβέρνηση με το 30% (απόλυτος αριθμός) αλλάζω τον αντισυνταγματικό νόμο με έναν αντισυνταγματικότερο»…(νέος εκλογικός νόμος!)
– Όταν ο κόσμος αρχίζει να πληροφορείται από εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης και η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι χάνει το προνόμιο της παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης απειλεί ότι θα «ελέγξει» το διαδίκτυο (κούνα που τους κούναγε!!!)
– Όταν ο φόβος της απόδειξης της διαφθοράς τους γίνεται πανικός περνάει άρον-άρον νομοσχέδιο για να απαγορεύσει τη χρήση προϊόντος υποκλοπής ακόμα και στον εισαγγελέα! Μας λέει ότι για να καταγραφούν τα άπλυτα τους πρέπει να υπάρχει συναίνεση!!!… (Καταργεί ουσιαστικά τη λογική του «ο έχων νόμιμο συμφέρον»).
Εμείς απαντάμε ότι αφού δε μπορούμε να σας ξεμπροστιάσουμε στον εισαγγελέα (έτσι κι αλλιώς τώρα τελευταία δε μπορούμε να πιστέψουμε και στην ακεραιότητά του!) μπορούμε να το κάνουμε στο διαδίκτυο και…αν μπορείτε βρείτε μας…!!!
– Όταν φοβάται μήπως τελικά κανένας βουλευτής της έχει συνείδηση και ψηφίσει όπως ορίζει το σύνταγμα «κατά συνείδηση» επιστρατεύει την κομματική πειθαρχία!!! Βάζει τους τσοπάνηδες να μαζέψουν τα πρόβατα, πότε με το καλό πότε με το άγριο…!
– Η κυβέρνηση σέβεται το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία αρκεί… να μη της χαλάει το μύθο της δήθεν «δημοκρατικής» κυβέρνησης που σέβεται το διάλογο!!!
Γι αυτό το λόγο επιστρατεύει κάθε κομματόσκυλο για να λειτουργήσει ως απεργοσπάστης, έχει και τους πουλημένους «δημοσιογράφους» που «συμπαραστέκονται» στους αγανακτισμένους πολίτες και αν δεν τους βγει…
Εγώ από εδώ δηλώνω απερίφραστα τη συμπαράστασή μου σε κάθε απεργό και καμία «ταλαιπωρία» δε μπορεί να συγκριθεί με τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Αλήθεια όταν ο κος Καραμανλής έλεγε ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν πρέπει να κάνει ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της θέσης του εις βάρος του κοινωνικού συνόλου εννοούσε και την κυβέρνηση του ή δεν διαθέτει το απαιτούμενο IQ να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη κατάχρηση την κάνει αυτός και ο περίγυρος του;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s