Δεν είναι αργία… είναι απεργία…

Επιτυχημένη η σημερινή απεργία λένε όλοι και πιστεύω και γω πως έτσι είναι, αν και για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα με τόσες ανατροπές θα ήθελα να δω όντως όλη την Ελλάδα στους δρόμους!!!
Φαίνεται πάντως πως πολλοί ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και πολύ περισσότερο τι έρχεται…
Αυτό που με στεναχωρεί σ’ αυτή τη χώρα είναι πως κάθε μέρα διαπιστώνω όλο και περισσότερο αυτό που ένας φίλος μου λέει συνέχεια: «Οι Έλληνες δεν αγαπάνε τα παιδιά τους»
«Μα τι λέτε;» θα πει κάποιος.»Οι Έλληνες που κάνουν σαν τρελοί μην κρυώσει το βλαστάρι τους, αν έφαγε την κρεμούλα του… αν έκανε τα κακάκια του…;»
«Οι Έλληνες γονείς που καμαρώνουν με κάθε «βλακεία» που κάνει το καμάρι τους αναγνωρίζοντας στο δικό τους παιδί πάντα το μεγαλύτερο ταλέντο και σοφία, γι αυτούς μιλάμε;»
Ναι! γι αυτούς που έχουν πάντα την ανάγκη να επιδεικνύουν τα «ταλέντα» του παιδιού τους αλλά πάντα από προσωπική φιλοδοξία!
«Το δικό μου παιδί είναι καλύτερο από του γείτονα!»
«Πόσες γλώσσες μαθαίνει το παιδί του άλλου; Δύο…; Τρεις θα μάθει το δικό μου…»
«Το δικό σου κάνει μπαλέτο…; Το δικό μου κάνει μπαλέτο και μουσική…!»κλπ
Όταν φτάνει στο λύκειο…; Τα λυπάμαι τα περισσότερα παιδιά που δεν αποφασίζουν αυτά για το μέλλον τους αλλά συνήθως πάλι η φιλοδοξία και ο ανταγωνισμός των γονιών μπαίνει μπροστά!
Έχοντας ήδη κλείσει τους ορίζοντες, που άλλωστε ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα τους ανοίγει, έχοντας χάσει τα καλύτερα χρόνια που η μάθηση έπρεπε να είναι εποικοδομητική, φτιάχνεται η επόμενη γενιά που δεν έχει πια όνειρα και προσωπικές επιθυμίες απλά την ανάγκη να μπει στο πανεπιστήμιο, έστω και με 3(!!!) για να ικανοποιήσει πρώτα τη φιλοδοξία του μπαμπά και της μαμάς.
Και μετά μια θεσούλα (στο δημόσιο κατά προτίμηση) και δόξα σοι ο Θεός…!
Γι αυτή τη θεσούλα λοιπόν οι νεοέλληνες μαθαίνουν στα παιδιά τους να είναι «καλά παιδιά», να σκύβουν το κεφάλι στον πολιτικό που είναι κάποιος…!
«Βλέπεις παιδί μου, αυτός έχει λεφτά και ακριβό αυτοκίνητο…»
«Ξέρεις ποιος είναι αυτός…;» «Μην τα βάζεις μ’ αυτόν…» και άλλα τέτοια όμορφα είναι η καραμέλα των εκτροφέων των σύγχρονων ραγιάδων!
Αυτοί οι γονείς που τόσο «καρδιοκτυπούν για τα «μικρά» και που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτα για το μέλλον των παιδιών τους.
Αυτοί που συμβιβάζονται με ψίχουλα και υποθηκεύουν έτσι το μέλλον γιατί είναι σαφές πως κάθε φορά που παραχωρούμε κεκτημένα έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον της επόμενης γενιάς…
Σ’ αυτούς θέλω να απευθυνθώ και να πω ότι κατεβαίνοντας μία μέρα στο δρόμο και σκύβοντας το κεφάλι όλες τις άλλες δεν κάνεις τίποτα.
Και αν δεν έχεις απαιτήσεις εσύ επειδή έμαθες να σκύβεις το κεφάλι, από τη στιγμή που έγινες γονιός πρέπει να μάθεις να δίνεις μάχες ουσιαστικές με το παιδί σου, για το παιδί σου.
Πρέπει να ξέρεις πως δε σου επιτρέπεται πια να υποχωρήσεις γιατί κάθε μικρή σου υποχώρηση είναι ένα μεγάλο χαστούκι στο μέλλον του παιδιού σου!
Μόνο αν μάθεις στο παιδί σου να απαιτεί και να διεκδικεί μόνο τότε αυτή η χώρα θα μπορέσει να προοδεύσει!
Δε χρειαζόμαστε «φιλήσυχους πολίτες»… Αυτούς τους χρειάζεται η εξουσία για να κοιμάται ήσυχη.
Χρειαζόμαστε ανήσυχους και οργισμένους πολίτες με απαιτήσεις και διεκδικήσεις…!

σ.σ Αφορμή γι αυτό το post μου έδωσαν οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό (που για μένα είναι πολύ κατώτερες του αναμενόμενου, στα όρια που απαιτεί η εξουσία, σε συνδυασμό με τις περσινές κινητοποιήσεις των νέων και τις αντιδράσεις των «φιλήσυχων πολιτών»)

Advertisements

2 thoughts on “Δεν είναι αργία… είναι απεργία…

  1. Ο/Η mikros fokion λέει:

    η πιο αισχρη ατακα που εχει ακουστει: ειμαι οικογενειαρχης εγω, εχω παιδια…

  2. Ο/Η Antinemecis λέει:

    Πρέπει λοιπόν να απαντάμε σε αυτούς:»Παιδιά μπορεί να κάνει ο καθένας. Να αναθρέψει σωστούς αυριανούς πολίτες όμως…»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s