Μεταρρυθμίσεις – Απορρυθμίσεις

Μεταρρυθμίσεις – απορρυθμίσεις… μία πρόθεση αλλάζει…σιγά το σπουδαίο…!!!
Με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή (ο Θεός να την κάνει…) προσπαθώ να σκεφτώ το έργο της κυβέρνησης!
Βλέπω κι αυτούς τους βουλευτές της κυβέρνησης να κομπάζουν για το μέγα μεταρρυθμιστικό έργο και αναρωτιέμαι: «Ζούμε στην ίδια χώρα…;» Ρωτάω και όποιο γνωστό δω και διαπιστώνω ότι ή υπάρχουν δύο Ελλάδες ή κάποιος μας δουλεύει!
Μερικές φορές σκέφτομαι μήπως οι πολιτικοί (μια και τους έχουμε λύσει και τα οικονομικά τους προβλήματα) έχουν φτιάξει μια φανταστική διαδικτυακή Ελλάδα και ζουν τη δική τους πραγματικότητα μέσα από το second life! Αλλιώς, δεν εξηγείται… Κάποιος είναι για άσυλο, γιατί είναι αδύνατον να ζούμε όλοι μαζί στην ίδια χώρα!!!
Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία!!!
Δε μπορεί να πληρώνουν αυτοί που έχουν πολλά ακίνητα και να μην πληρώνουν καθόλου αυτοί που έχουν ένα μικρό εξοχικό…
Καλά λένε οι άνθρωποι! Τι το θες το εξοχικό; Άρα σου περισσεύουν… Γιατί για να έχεις εξοχικό σημαίνει ότι σου μένουν και λεφτά να πας εξοχή… Άρα θα πληρώσεις…
-«Μα ξέρετε το εξοχικό που λέτε είναι το σπίτι του παππού στο χωριό και…»
-«Ώστε και σπίτι στο χωριό…! Κοίτα να δεις άνθρωπε μου δε θα απαιτήσουμε από τους Λάτσηδες και τους Βαρδινογιάννηδες να πληρώσουν για την πολυτέλεια σου…»
-«Και σ’ αυτούς γιατί μειώνετε τους φόρους… Αφού έχουν τόσα ας πληρώνουν κάτι παραπάνω…»
-«Σιωπή… που θα μιλήσεις κιόλας! Αν δεν υπήρχαν αυτοί πώς θα αναπτυσσόταν η χώρα; Να παρακαλάς κάθε μέρα ο Θεός να τους έχει καλά! Αυτοί είναι ευεργέτες… Θα’ πρεπε να τους πληρώνουμε που καταδέχονται να ζουν εδώ… Ακούς εκεί να πληρώνουν και φόρους… Ξέρεις σε πόσο κόσμο δίνουν δουλειά αυτοί…;»
-«Ναι αλλά δεν πληρώνουν τα ένσημα. Όλο τους τα χαρίζετε με χαριστικές ρυθμίσεις και στο τέλος εμείς πληρώνουμε και τα δικά μας και τα δικά τους…»
-«Βρε αχάριστε, αν δεν είχαν αυτοί τις τράπεζες εσύ από που θα έπαιρνες δάνεια; Ποιος θα σου έδινε πιστωτικές κάρτες να ψωνίζεις…;»
-«Ναι αλλά παραβιάζουν τους νόμους και μας υπερχρεώνουν… Το είπαν και τα δικαστήρια αλλά εσείς δεν παίρνετε κανένα μέτρο για την εφαρμογή του νόμου και την προστασία μας…»
-‘Καλά είσαι σοβαρός; Θες να τους κακοκαρδίσουμε; Και καλά εσένα δε σε νοιάζει, δε μπορείς να σκεφτείς παραπέρα το συμφέρον σου… Θες να μη σκεφτούμε και εμείς το δικό μας; Ξέρεις πόσα ακουμπάνε αυτοί στο κόμμα; Θέλεις να είμαστε αχάριστοι απέναντι στους ευεργέτες μας;»
-«Μα σαν κυβέρνηση είστε υποχρεωμένοι να παίρνετε αποφάσεις για το καλό της κοινωνίας και όχι ορισμένων…»
-«Επειδή το παράκανες και δε μπορούμε να συνεννοηθούμε.. πάρε ένα φόρο κατοχής… Και αν τολμήσεις να διανοηθείς ότι μπορείς να σηκώσεις κεφάλι θα κάνουμε κι άλλα να σου θυμίσουμε τη μπότα του κατακτητή…»
Μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη!!!
-«Α! Τι δουλειά έχετε εσείς με τη δικαιοσύνη; Δεν είναι ανεξάρτητη; Μας έχετε φλομώσει με την ανεξαρτησία της!»
-«Και βέβαια είναι «ανεξάρτητη» αλλά καμιά φορά προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της… Και εντάξει όταν πιάνει κάνα βαποράκι… Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει… Αλλά εδώ δεν έχει αφήσει κουμπάρο για κουμπάρο, σκάνδαλο για σκάνδαλο…»
-«Δηλαδή εννοείτε ότι έχουν εξιχνιαστεί τα σκάνδαλα και η διαφθορά; Τότε τι να πω… Η δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη..!!! Αλλά γιατί δε μάθαμε τίποτα… Όλο για κάτι μεγαλοσχήμονες που κανείς δεν τους πιάνει ακούμε… για κάτι πολιτικούς που είναι στο απυρόβλητο… για κάποιους που ενώ πιάστηκαν με μια χαζή δικαιολογία βγήκαν έξω…»
-«Κοίταξε τα πράγματα γενικά πάνε όπως τα κανονίζουμε. Καμιά φορά όμως υπάρχει και κανένας δικαστής που σηκώνει κεφάλι και πάει να κάνει τη δουλειά του όπως νομίζει… Εκεί είναι που πρέπει να δείξουμε ποιος είναι η εξουσία…»
-«Κάτι άκουσα νομίζω και για απόπειρα χειραγώγησης του ΣτΕ…»
-«Χειραγώγηση και αηδίες… απλά οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς νομοθετούμε και αυτοί πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους μας… Αυτή είναι οι δουλειά τους…»
-«Μα κάποιοι νόμοι κρίνονται αντισυνταγματικοί!»
-«Ε…! Αυτό θα μεταρρυθμίσουμε.. Οι νόμοι μας δε θα αμφισβητούνται…»
-«Μα τότε τι το θέλουμε το σύνταγμα; Το σύνταγμα δεν είναι για να μη μπορεί να το καταπατήσει κανείς και να προστατεύει από τις αυθαιρεσίες;»
-«Καλά τώρα ποιος τα υπολογίζει αυτά; Είδες με τις κάμερες; Είδες κανένα να κάνει κάτι για την αντισυνταγματικότητα του νόμου; Ό,τι θέλεις κάνεις με το σύνταγμα αρκεί να έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση… Μέχρι να ξυπνήσει ο κόσμος και να καταλάβει… Πάντως επειδή το σύνταγμα μόνο εμπόδια φέρνει, και ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται δε δείχνει να έχει καμία διάθεση να το υπερασπιστεί… λέω να προτείνω μία μεταρρύθμιση να το καταργήσουμε… Μέχρι τότε πάντως μπορούμε να το καταπατήσουμε…»
Μεταρρυθμίσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΚΟ…!!!
-«Καλά τώρα αυτό γιατί το λέτε μεταρρύθμιση; Γιατί δεν το λέτε γενικό ξεπούλημα;»
-«Πρώτα απ’ όλα είμαστε πιστοί στο πρόγραμμα μας! Ό,τι κάνουμε εμείς ονομάζεται μεταρρύθμιση… Είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική!!! Είναι το σύνθημα μας…»
-«Καλά ας πάμε στην ουσία τώρα… Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσετε όλη τη χώρα;»
-«Άκου θράσος! Ο Ελληνικός λαός… Αυτός μας εξέλεξε!»
-«Ναι, αλλά…»
-«Δεν έχει αλλά…! Εμείς είπαμε ότι πρέπει να δοθούν τα λιμάνια, να αποκρατικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ…»
-«Δε μπορώ να πω ότι έχετε απόλυτο άδικο… Οι προθέσεις σας είχαν φανεί… αλλά, νομίζω ότι ο λαός περιμένει από την κυβέρνηση (την εκάστοτε κυβέρνηση) να διαχειριστεί τον πλούτο της χώρας και να τον μεγαλώσει. Αν δε μπορεί να τον διαχειριστεί πρέπει να αλλάζει ο διαχειριστής, όχι να εκποιείται η περιουσία…»
-«Μα τι λες; Έχουμε έξοδα να καλύψουμε… μισθούς να πληρώσουμε… Πού θα βρεθούν τα λεφτά;»
-«Από τη χρηστή διαχείριση! Εσείς δε φωνάζατε ότι το δημόσιο είναι υπεράριθμο και πρέπει να μειωθεί η σπατάλη; Από τότε που γίνατε κυβέρνηση όλο βάζετε κόσμο και μάλιστα αποκλειστικά «γαλάζιους» από το παράθυρο. Έτσι θα μειώσετε τη σπατάλη…;»
-«Και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν…»
-«Μα, γι αυτό δεν έδιωξε ο κόσμος τους προηγούμενους…;»
-«Και τι θέλεις να κάνουμε; Να μην τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας;»
-«Μα, εσάς δε σας ψηφίζουν άνθρωποι που είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας; Γιατί δεν τους λέτε ότι αφού σας ψήφισαν δε μπορούν να απαιτούν να μπουν στο δημόσιο και να πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες να βρουν δουλειά;»
-«Ξέρεις πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά… για τους άλλους!»
-«Αυτό δεν είναι υποκριτικό; Και πώς να προσφέρει κάποιος σε κάτι που δεν πιστεύει…; Και τι θα τους κάνετε τώρα που θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε το δημόσιο; Θα ταΐζουν οι ιδιώτες τόσους χαραμοφάηδες;»
-«Έχουμε προνοήσει… Περνάμε κάτι ειδικές ρυθμίσεις και θα τους μονιμοποιήσουμε στο δημόσιο…»
-«Και οι άλλοι που δε μπαίνουν δια της πλαγίας; Δεν έχουν προτεραιότητα τουλάχιστον…;»
-«Τώρα τι θέλεις δηλαδή; Να μη φροντίσουμε για τους ψηφοφόρους μας… Έστω για μερικούς ώστε να διατηρούν ελπίδες και οι υπόλοιποι…;»
-«Kαι ‘γω και οι άνθρωποι σαν και μένα που δεν ανήκουν σε κόμμα, δεν έχουν καμιά ελπίδα να μπουν στο δημόσιο; Τι γίνεται;»
-«Ας προσέχατε…!»
-«Καλά… ας πούμε τώρα για το ξεπούλημα…»
-«Θα μαζέψουμε λεφτά και θα καλύψουμε κάποια έξοδα…»
-«Ας πούμε ότι το κάνετε… Όταν θα ξαναχρειαστούν λεφτά και δε θα υπάρχουν τα έσοδα από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις (αφού θα τις έχετε ξεπουλήσει), πού θα βρεθούν τα χρήματα;»
-«Καλά… εσύ θέλεις να μιλήσουμε και για το μέλλον… Κατ’ αρχήν θα πάρουμε δάνειο… μετά… βλέπουμε…»
-«Δε θα ´ναι κάπως αργά τότε…;»
-«Κοίτα εμείς γίναμε κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε κάποιες δεσμεύσεις απέναντι σε κάποιους που τόσα χρόνια μας χρηματοδοτούν και μας στηρίζουν…»
Μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό!!!
-«Αυτό πάλι πώς το σκεφτήκατε… Να δουλεύουμε όλοι περισσότερο για να πάρουμε λιγότερα…»
-«Αυτό είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση μας! Πού ακούστηκε να δουλεύει κάποιος 35 χρόνια και να θέλει σύνταξη…»
-«Ναι αλλά… γιατί δεν αλλάξατε και τα δικά σας… δε νομίζετε ότι είναι προκλητικό να παίρνετε σύνταξη μετά από 4 χρόνια και να απαιτείτε εμείς να δουλεύουμε 40 για ελάχιστα, έναντι των υπέρογκων δικών σας αμοιβών;»
-«Άκου να δεις… εμείς κάνουμε λειτούργημα…»
-«Αν κάνετε λειτούργημα, γιατί παίρνετε τόσο παχυλούς μισθούς; Και γιατί δικαιούστε σύνταξη…; Και μάλιστα να σας καλύπτουμε και ένα σωρό αδικαιολόγητα έξοδα…»
-«Και τι θέλεις, να κάνουμε λειτούργημα και να πληρώνουμε και τα έξοδα μας…;»
-«Αφού σας πληρώνουμε, πρέπει να τελειώνουμε με το παραμύθι περί λειτουργήματος και προσφοράς… Ή θα παίρνετε μισθό και θα καλύπτετε τα έξοδα σας όπως κάθε άλλος που παίρνει μάλιστα πολύ λιγότερα ή δε θα παίρνετε μισθό και θα σας καλύπτουμε τα υπηρεσιακά σας έξοδα…»
-«Σαν πολύ δεν έχετε αγριέψει; Πού ακούστηκε να πληρώνουμε τα έξοδα μας… Μ’ αυτά τα μυαλά δε θα βρίσκεται κανείς να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα… Και τότε τι θα κάνετε; Μας έχετε ανάγκη…»
-Σιγά! Θα την αναλάβουμε εμείς… Και αντί να πληρώνουμε 300 άχρηστους και χιλιάδες κομματικούς που μπαίνουν με αδιαφανείς διαδικασίες, θα προσλάβουμε μάνατζερ που δε θα έχουν ασυλία και έτσι θα πρέπει να δίνουν λόγο για κάθε ενέργεια τους σε μας… Ξέρεις πόσα περιττά έξοδα θα γλιτώσουμε…; Άλλωστε μήπως ξέρετε εσείς τίποτα παραπάνω; Και σεις άλλους βάζετε να κάνουν τη δουλειά, που κι αυτούς εμείς τους πληρώνουμε… Αν λείψετε όλοι εσείς με τους παρατρεχάμενους σας, νομίζω πως θα κάνουμε τη δουλειά μας και καλά και φτηνά…»
-«Α…! Εσείς έχετε αρχίσει να σηκώνετε κεφάλι… Η αστυνομία όμως είναι δική μας… Κανονίστε την πορεία σας…»

σ.σ. Επειδή οι απορρυθμίσεις είναι πολλές θα επανέλθω με τη συνέχεια…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s