Δεν είναι αστείο… είναι επικίνδυνο!

Αποφάσισα να γράψω τις σκέψεις μου για τα γεγονότα της Παρασκευής και αποφάσισα να το κάνω τώρα, για να γράψω με σχετική νηφαλιότητα… Αν και η οργή μου δεν έχει καταλαγιάσει και, ξέροντας τον εαυτό μου, μάλλον είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο…!
Στην αρχή σκέφτηκα να προσεγγίσω το θέμα με χιούμορ, αλλά η οργή μου είναι τόση που δε μου το επιτρέπει. Άλλωστε πολλοί το έχουν κάνει ήδη και με επιτυχία!
Κατά τη δική μου γνώμη ό,τι έγινε την Παρασκευή, έγινε βάσει ενός διεστραμμένου σχεδίου της αστυνομίας σε πλήρη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία και τους εισαγγελείς.
Ήταν μία επίδειξη ισχύος αλλά και μία προειδοποίηση για τη συνέχεια και την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με την κοινωνία που αντιστέκεται, που αντιδρά, που τους «πήρε χαμπάρι».
Ο συνδυασμός εκρηκτικός!
Πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. ένας πρώην εισαγγελέας διορισμένος επί χούντας.
Στην ηγεσία της εισαγγελίας; Ένας αντίστοιχης νοοτροπίας εισαγγελέας που είχε εισηγηθεί την απαλλαγή βασανιστών της χούντας!
Το ντοκουμέντο εδώ:
http://arcadia.ceid.upatras.gr/afkpatras/resources/xxxx74x.jpg
Αν μέσα σε αυτά συμπεριλάβουμε και την «περίεργη» συνάντηση αντιπροσώπων των ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων με τον πρωθυπουργό παραμονές πρωτοχρονιάς… νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!
«Εθιμοτυπική» μας είπαν ότι ήταν η συνάντηση που έγινε για πρώτη φορά!
Ακόμη και έτσι να ήταν, δε θα έπρεπε ενόψει εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη να είναι πιο προσεχτικοί; Πώς να μας πείσουν τώρα για την «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης; Πώς να μας πείσουν για την απόδοση του δικαίου όταν με φοβερή ευκολία φυλακίζονται διαδηλωτές, ενώ η προφυλάκιση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο;
Παράλληλα δικηγόροι που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα είναι ελεύθεροι και «ασκούν τη δικηγορία»!
Επιχειρηματίες που καταδικάζονται (έστω και προσχηματικά) κυκλοφορούν ως «ευηπόληπτοι» πολίτες, πολιτικοί επίσης…
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά διαβάζουμε ότι ο εισαγγελέας Α.Π. είχε χτες συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους είπε ότι η εισαγγελείς θα κάνουν άρση του ασύλου έστω και χωρίς τη συγκατάθεση της πρυτανείας…
Τι συμβαίνει με αυτόν τον εισαγγελέα που παρεμβαίνει πάντα για να ενισχύσει την κυβερνητική πολιτική; Oι παρεμβάσεις του μοιάζουν λίγο(;) με τα «τρομοκρατικά χτυπήματα» Είναι και τα δύο εξίσου βολικά για την κυβέρνηση…!
Δε σας ακούσαμε καθόλου κε Σανιδά να επεμβαίνετε γαι τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Δεν ακούσαμε καμία παρέμβαση για τους «κουκουλοφόρους» αστυνομικούς, για τους «διαρρήκτες» αστυνομικούς, για τις παράνομες προσαγωγές ατόμων, για τις βιαιοπραγίες της αστυνομίας εις βάρος πολιτών…
Κάτι τέλος πάντων για να μας πείσετε ότι δράτε με άξονα την απονομή δικαιοσύνης. Έτσι, τουλάχιστον για τι «μάτια του κόσμου…»!
Πώς μπορείτε να μας πείσετε τώρα ότι οι συλληφθέντες θα έχουν δίκαιη δίκη;
Πώς θα μας πείσετε ότι «τα πειστήρια» και «οι μαρτυρίες» των οργάνων της τάξης είναι πραγματικές και όχι σε εντεταλμένη υπηρεσία;
Τι συμβαίνει όμως και με τον ΔΣΑ; Διάβασα μία «χλιαρή» ανακοίνωση και τίποτα περισσότερο. Και αυτό επειδή έπρεπε να πουν κάτι για τις προσαγωγές των συναδέλφων τους.
Απορίας άξιο όμως είναι ότι δεν έγινε καμία επισήμανση στην επικύνδυνη συμπεριφορά της αστυνομίας καθώς και στο ότι αν δρα έτσι απέναντι στους δικηγόρους και στους μεγάλους ανθρώπους, τι πραγματικά κάνει απέναντι στους απλούς πολίτες, ιδίως όταν αυτοί είναι νέοι, μετανάστες, διαδηλωτές και «στοχοποιημένοι» από την εξουσία;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s