Για τη σφαγή των Παλαιστινίων

Δεν ξέρω αν και εσείς νοιώθετε το ίδιο συναίσθημα…

Αυτό της οργής για αυτά που γίνονται στη Γάζα αλλά ταυτόχρονα και για την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην απόλυτη αυθαιρεσία των Ισραηλινών. Παράλληλα όμως νοιώθω και ένα αίσθημα απόλυτης ντροπής απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό βλέποντας ότι ελάχιστα μπορώ να κάνω για να βοηθήσω ουσιαστικά… Οι Ισραηλινοί είναι αδίστακτοι και οι κυβερνήσεις παντελώς ανίκανες και άθλιες.

Τα λόγια μοιάζουν άχαρα πια και δύσκολα μπορούν να περιγράψουν αυτά που νοιώθω… Γι αυτό παραθέτω μία επιστολή που με καλύπτει απόλυτα και πιστεύω και πολλούς από εσάς:

Επιστολή ενός εβραίου στο Ισραήλ:

«Δεν βλέπω να διαφέρετε από τους ηγέτες της ναζιστικής Γερμανίας»

Ο καθηγητής AndreNouschi,86 χρονών, εβραίος γεννημένος στην Κωνσταντίνη της Αλγερίας, ιστορικός παγκοσμίου φήμης, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Νίκαιας, έστειλε αυτή την επιστολή στον πρέσβη του Ισραήλ στο Παρίσι.

Κύριε Πρέσβη,

Για εσάς σήμερα είναι shabbat (Σάββατο) και θα ΄πρεπε να είναι μία ημέρα ειρήνης αλλά είναι ημέρα πολέμου. Για μένα, εδώ και πολλά χρόνια, ο εποικισμός και η κλοπή από το Ισραήλ των παλαιστινιακών εδαφών με γεμίζει απελπισία. Σας γράφω λοιπόν υπό διαφορετικές ιδιότητες: σαν Γάλλος, σαν Εβραίος εκ γενετής και σαν εργάτης της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστήμιου της Νίκαιας και αυτού της Χάιφα.

Δεν είναι δυνατόν να σιωπούμε μπροστά στην πολιτική των δολοφονιών και της επεκτατικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ισραήλ. Συμπεριφέρεστε όπως συμπεριφέρθηκε ο Χίτλερ στην Ευρώπη με την Αυστρία, την Τσεχοσλοβακία. Περιφρονείτε τις αποφάσεις του ΟΗΕ όπως κι αυτές της Κοινωνίας των Εθνών και δολοφονείτε ατιμώρητα γυναίκες, παιδιά. Μην επικαλείστε την Ιντιφάντα. Ολα αυτά είναι συνέπεια του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ και ΑΔΙΚΟΥ εποικισμού ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ.

Συμπεριφέρεστε σαν οικοπεδοφάγοι και γυρίζετε την πλάτη σας στην εβραϊκή ηθική. Ντροπή σας! Ντροπή και στο Ισραήλ! Σκάβετε τους τάφους σας χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε.

Επειδή είστε καταδικασμένοι να ζήσετε μαζί με τους Παλαιστίνιους και τα αραβικά κράτη.Αν σας λείπει αυτή η στοιχειώδης πολιτική λογική,τότε δεν αξίζετε να λέγεστε πολιτικοί και οι ηγέτες σας θα’ πρεπε να βγουν στη σύνταξη. Μία χώρα που δολοφονεί τον Ράμπιν, και δοξάζει το δολοφόνο του, είναι μία χώρα χωρίς ηθική και χωρίς τιμή. Είθε ο ουρανός και ο Θεός σας να καταδικάσει σε θάνατο το Σαρόν, το δολοφόνο.

Υποστήκατε μια ήττα στο Λίβανο το 2006. Θα υποστείτε κι άλλες, ελπίζω,και θα στείλετε στον τάφο ισραηλινούς νεολαίους γιατί δεν έχετε το θάρρος να κάνετε ειρήνη.

Πως είναι δυνατόν οι Εβραίοι που τόσο υπέστησαν να μιμούνται τους χιτλερικούς δημίους τους; Σε μένα, από το 1975,ο εποικισμός φέρνει στο νου παλιές αναμνήσεις, τον χιτλερισμό. Δεν βλέπω να υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δικών σας ηγετών και αυτών της ναζιστικής Γερμανίας.

Προσωπικά θα σας πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις όπως το έκανα από το 1938 μέχρι το 1945, μέχρι που η δικαιοσύνη των ανθρώπων να καταστρέψει το χιτλερισμό που φωλιάζει στην ψυχή της χώρας σας. Ντροπή σου Ισραήλ. Ελπίζω ο δικός σας ο Θεός να ρίξει στους ηγέτες του την οργή που αξίζουν. Σαν Εβραίος, πρώην πολεμιστής στο Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο, ντρέπομαι για λογαριασμό σας. Ο Θεός να σας καταραστεί στους αιώνες που έρχονται. Ελπίζω κάποτε να τιμωρηθείτε.

Andre’ Nouschi, επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας

αναδημοσίευση από: http://indy.gr/

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ…

Μακροχρόνιο μποϋκοτάζ των Ισραηλινών εταιρειών και των χρηματοδοτών του
σχετικά: http://www.inminds.co.uk/boycott-brands.html
http://www.mylinkspage.com/israel.html#INT

συλλογή υπογραφών εδώ: http://www.avaaz.org/en/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s