Πάρτε κόσμε…

Και ξαφνικά… εκεί που δεν υπήρχε καμία δυνατότητα παροχών και μάλιστα επιβλήθηκαν και νέοι φόροι, αφού ο πρωθυπουργός μας μάς έχει πολλάκις ομολογήσει ότι θέλει να είναι «χρήσιμος και όχι ευχάριστος«… άνοιξε το πουγκί!
Πρώτα για τις τράπεζες! Βέβαια σε μία υγειή δημοκρατία επιδοτούνται πρώτα αυτοί που έχουν ανάγκη… Και κρίθηκε ότι οι πιο φτωχοί της χώρας είναι οι τραπεζίτες!
Αυτοί, που σου δίνουν ένα και σου παίρνουν δέκα! Αυτοί που έχουν τόσο θράσος, ώστε μόλις εξαγγέλθηκε «το πακέτο» το πρώτο που έκαναν ήταν να εκβιάσουν τους πελάτες τους… αυτούς τους ηλίθιους (καταναλωτές και επιχειρηματίες) που είναι οι δανειστές τους…(αφού τώρα δίνουμε εμείς δανεικά στις τράπεζες…)! Γιατί τους λέω ηλίθιους; Επειδή είναι τόσο εθισμένοι στο να ζουν με δανεικά που έφτασαν να παρακαλάνε τις τράπεζες να πάρουν τα λεφτά μας για να μας τα δανείσουν με πολλαπλάσιους τόκους! Και δεν απαίτησαν το απλό… να δωθούν τα χρήματα ως χαμηλότοκο δάνειο απ’ ευθείας από το κράτος στους πολίτες. Τι λέτε θα το δέχονταν οι τραπεζίτες…; Και τελικά, η κυβέρνηση προΐσταται των τραπεζών ή οι τραπεζίτες της κυβέρνησης;
Το κόλπο βέβαια είναι παγκόσμιο αλλά στην Ελλάδα είμαστε πάντα λίγο πιο πρωτότυποι! Οι τράπεζες μας δηλώνουν υπερκέρδη! Από τη λεηλασία που κάνουν στους πελάτες τους και από το ότι είναι τελείως ασύδοτες. Το κόλπο των 28 δις είναι πολύ μεγαλύτερο (ρίξτε μια ματιά εδώ ) αλλά το πιο τρελό είναι ότι εκεί που θα περίμενε κανείς να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να τους πάρει στην κυριολεξία με τις πέτρες, δέχεται παθητικά ότι του πουν λες και δεν καταλαβαίνει ότι ο λογαριασμός θα έρθει σ’αυτόν! Και, αν μη τι άλλο, μοιάζει τελείως παρανοϊκό ο εργαζόμενος να δέχεται να τροφοδοτηθούν οι τράπεζες με τα λεφτά του, που σημειωτέον δεν υπήρχαν για καμία κοινωνική παροχή…
Και αφού έγινε αυτό και σκέφτεται κανείς ότι τώρα είναι αδύνατο να δωθούν χρήματα για άλλες ουσιαστικές ανάγκες, τι διαπιστώνουμε; Αρκούσαν κάποιες δημοσκοπήσεις (εργαλείο θεσμός της δημοκρατίας) για να πανικοβληθεί «ο ανικανότερος» και να αρχίσει να τάζει.
Καλά βρε συμπολίτες, εσείς που απαντάτε στις δημοσκοπήσεις (αν ποτέ γίνονται), δε σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τόσο καιρό να λέτε ότι δεν είστε ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση; Θα’ χαμε «χεστεί» στο τάληρο! Άντε ξυπνείστε και από δω και πέρα, αν σας ρωτήσουν, «μαύρο δαγκωτό»!
Τάζουν λοιπόν στους αγρότες, τάζουν στους άνεργους, τάζουν στους μαθητές, τάζουν στους φαντάρους,τάζουν…τάζουν…τάζουν…
Θα μου πείτε «σιγά μην τα δώσουν«! Θα μετρήσουν «τα κουκιά» και θα πράξουν αναλόγως… Μήπως από την τσέπη τους θα τα δώσουν; Από την τσέπη μας είναι.
Δανεικά από το μέλλον! Το ερώτημα είναι: Θέλουμε αυτό το μέλλον που μας ετοιμάζει ο ξαφνικά γενναιόδωρος Κωστάκης ή θέλουμε κάτι καλύτερο;
Πάντως υπάρχει και άλλη λύση… Φωνάζουμε όλοι και δίνουν σε όλους μας και μετά «την κάνουμε»…έτσι και τα λεφτά παίρνουμε (στη χώρα του ό,τι αρπάξουμε ζούμε) και τους αφήνουμε το λογαριασμό…!
Μεγάλο κόλπο αυτοί… μεγαλύτερο εμείς…
Άλλη λύση; Τους παίρνουμε στο κυνήγι πριν την κάνουν με γεμάτες τσέπες και μας αφήσουν τα χρέη τους…!

2 thoughts on “Πάρτε κόσμε…

  1. Ο/Η νέο Πολιτικό Σύστημα λέει:

    Φίλε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Μήπως όμως πρέπει να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι, κάποιοι τουλάχιστον από μας.

  2. Ο/Η Antinemecis λέει:

    Να συνειδητοποιήσουμε πρώτα ότι έχουμε ΧΟΥΝΤΑ.
    Ας ξυπνήσουμε κατ’ αρχήν όσους περισσότερους μπορούμε ενημερώνοντας για όλη την κατάσταση.
    Κάθε περιστατικό είναι ένα κομματάκι του παζλ, όλα μαζί αποδεικνύουν την πιο ύπουλη εδραίωση χούντας…
    Στη δημοκρατία ο καθένας οφείλει να σέβεται την αντίθετη γνώμη.Ποιος ο λόγος να έχουμε αυτή τη στιγμή έναν ολόκληρο στρατό κατοχής να δέρνει οποιονδήποτε αντιδρά ή διαμαρτύρεται;

Σχολιάστε