Ορίστε πώς ψηφίζουν στη βουλή

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στους 300 αχρείους που μόνο για το βόλεμά τους κόπτονται και την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Μερικές φορές ίσως οι χαρακτηρισμοί μου θεωρούνται «υπερβολικοί»…
Αφού όμως η αθλιότητά τους έφτασε να δημοσιευθεί και στον τύπο καταλαβαίνετε (όσοι ακόμα είσαστε ρομαντικοί και νομίζατε πως κάτι λειτουργεί…) πού έχουμε φτάσει…
Το παρακάτω άρθρο από την «Καθημερινή» είναι αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό!
Ιδού πώς αποφασίζουν και πώς νομοθετούν οι κ.κ. βολευτές…

«Χρειάστηκε τέσσερις (!) διαδοχικές παρεμβάσεις – διορθώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αντιληφθεί υπουργός στη Βουλή ότι δεν είχε καταθέσει δύο τροπολογίες – τις οποίες μάλιστα ετοιμαζόταν με περισσή περηφάνια να παρουσιάσει. Αλλά μόνον μία! Και αυτό δεν είναι παρά μόνον ένα από τα περιστατικά που την περασμένη Παρασκευή κατέστησαν εκ νέου αισθητή τη «μαύρη τρύπα», η οποία εδώ και καιρό απειλεί με πλήρη εξαφάνιση την αξιοπιστία του νομοθετικού έργου. «Συγγνώμη, κύριοι συνάδελφοι. Είχα την εντύπωση ότι κατετέθη και η δεύτερη τροπολογία (ενν. Η τροπολογία – «φάντασμα»). Εντάξει. Είμαι υπερήφανος για τη μία. Θα εκφράσω την υπερηφάνειά μου για την άλλη την επόμενη εβδομάδα», θεώρησε ότι έκλεισε την υπόθεση ο κ. Χατζηγάκης. Ολοι οι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο καυτηρίασαν το γεγονός ότι πολλές φορές ούτε οι ίδιοι, αλλά -όπως αποδείχθηκε την Παρασκευή- ούτε και οι υπουργοί γνωρίζουν επί ποίων τροπολογιών συζητούν και καλούνται να νομοθετήσουν. Ενας εξ αυτών, ο της πλειοψηφίας κ. Στ. Νικηφοράκης, είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Επιτρέψτε μου από το πλήθος των τροπολογιών, να πω ότι για δύο έχω άποψη. Για τις υπόλοιπες βάσει του τεκμηρίου της δημοκρατικής νομιμοποίησης να θεωρείτε την ψήφο μου δεδομένη». Ο γαλάζιος κ. Νικηφοράκης ήταν σαφής: για τις δύο η ψήφος του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη… Κακή συνήθεια είναι, την ώρα της ψηφοφορίας νομοσχεδίων να μην είναι παρόντες (πλην εξαιρέσεων) παρά ένας βουλευτής από κάθε κόμμα, και να θεωρείται ότι… εκπροσωπεί όλους τους υπολοίπους. Το κερασάκι στην πικρή τούρτα ήρθε λίγο αργότερα να βάλει ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Αθ. Μπούρας: Επικαλούμενος συμφωνία όλων των κομμάτων, είπε ότι γίνεται αποδεκτή (με κάποια τροποποίηση την οποία μόνο φραστικά περιέγραψε) τροπολογία της κ. Μπινοπούλου (Ν.Δ.) για την πρόσληψη στο Λιμενικό «περίπου δέκα» πολιτών που μετείχαν σε διασωστικές επιχειρήσεις στο ναυάγιο του Σάμινα. Αμέσως μετά, ωστόσο, απέρριψε άλλη τροπολογία (για εργασιακή τακτοποίηση σχεδόν 80 εργαζομένων στον ΟΠΑΠ), παρά το γεγονός ότι η τροπολογία αυτή έχει επίσης διακομματική συναίνεση.

Επικαλέστηκε ως αιτία την έλλειψη έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Λεπτομέρεια; Τέτοια Εκθεση δεν υπήρχε και για τους υπό πρόσληψη διασώστες! Η ώρα ήταν περασμένη, σχεδόν 15.30 απόγευμα Παρασκευής, η Ολομέλεια είχε κλείσει, αλλά στο αρμόδιο γραφείο του Κοινοβουλίου έφταναν κι άλλες τροπολογίες για νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί τα προσεχή 24ωρα…»

Advertisements

One thought on “Ορίστε πώς ψηφίζουν στη βουλή

  1. Ο/Η Πότμος λέει:

    «Συγγνώμη, κύριοι συνάδελφοι. Είχα την εντύπωση ότι κατετέθη και η δεύτερη τροπολογία (ενν. Η τροπολογία – «φάντασμα»). Εντάξει. Είμαι υπερήφανος για τη μία. Θα εκφράσω την υπερηφάνειά μου για την άλλη την επόμενη εβδομάδα»

    !!!…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s