Η διεθνής κρίση ως πρόσχημα για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Πώς να έχει άλλωστε αφού για την κρίση που βιώνουμε σήμερα ευθύνεται απόλυτα; Μια σειρά από λάθος (για τη χώρα) επιλογές βύθισαν την οικονομία και διέλυσαν και την πραγματική οικονομία. Λέω λάθος επιλογές για τη χώρα, επειδή πιστεύω ότι έχει αποκαλυφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση δε δρα για το συμφέρον της χώρας αλλά για τα συμφέροντα που υπηρετεί.
Βρήκε λοιπόν τώρα την «καραμέλα» της διεθνούς κρίσης και μας τη σερβίρει όπως και όταν τη βολεύει. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν έχει ακόμη σχέση με τη διεθνή κρίση καθώς ούτε οι τράπεζες έχουν παραδεχτεί ότι έχουν αδυναμία εξυπηρέτησης (το αντίθετο μάλιστα φωνάζουν για το πόσο υγιείς είναι και ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, αλλά και για το πόσο έτοιμες είναι να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα αν παρουσιαστεί). Η διεθνής κρίση θα μας επηρεάσει αργότερα και τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα…
Όμως η κυβέρνηση τι σκέφτηκε; Ότι της δίνεται μία χρυσή ευκαιρία με πρόσχημα την κρίση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τα συμφέροντα που τόσο καιρό τη στηρίζουν και την κρατάνε στην εξουσία.
Και φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει την εξουσία πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο!
Με πρόσχημα την κάλυψη του χρέους και του ελλείμματος (που είναι πραγματικά, αλλά που η ίδια αύξησε αντί να περιορίσει) προχωράει στο γρήγορο ξεπούλημα όλων των υποδομών της χώρας για να αρπάξει ό,τι προλαβαίνει.
Αφού ξεπούλησε τον ΟΤΕ και το λιμάνι του Πειραιά (για της Θεσσαλονίκης το παλεύει) προχωράει στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής και της ΔΕΠΑ.(Σημερινή υποτίθεται «αιφνιδιαστική» απόφαση!)
Παράλληλα στο μυαλό της έχει και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Άλλωστε έχει συνάψει πολλές συμφωνίες που ζημιώνουν τη ΔΕΗ και είναι υπέρ των ιδιωτών.
Ετοιμάζεται να διαλύσει τον ΟΣΕ αλλά κανονίζει υπογείως και την παραχώρηση σαράντα περιφερειακών αεροδρομίων. Με λίγα λόγια οι «πόρτες» της χώρας παραδίδονται στα ιδιωτικά συμφέροντα!
Το κορυφαίο όμως που ετοιμάζει είναι το ξεπούλημα της κρατικής ακίνητης περιουσίας. Αν σκεφτούμε τι έγινε με το Βατοπέδι, μπορούμε να καταλάβουμε τι πρόκειται να γίνει…
Σκέφτηκε και το άλλο απίθανο! Να ξεπουλήσουμε λέει τα δημόσια κτίρια σε ιδιώτες και να πληρώνουμε νοίκι στους νέους ιδιοκτήτες για τα υπουργεία, τις υπηρεσίες, τα νοσοκομεία κλπ…! (Για όσους διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, θυμίζω ότι αυτό το σχέδιο το είχε εξαγγείλει ο Αλογοσκούφης και ήταν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης από παλιά, απλά δεν της έβγαινε).
Ταυτόχρονα γίνεται και η προσπάθεια να περαστεί το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να «βάλουν νερό στο κρασί τους» και να συμβιβαστούν με την ιδέα να προσφέρουν φθηνότερη εργασία Και «καλοθελητές» υπάρχουν…
Δε θυμάμαι να άκουσα όμως τίποτα για μείωση των αποδοχών των 300 βολεμένων στο μισό (που θα έπρεπε να έχει γίνει έτσι κι αλλιώς αφού καταργήθηκε το ασυμβίβαστο!).
Δεν άκουσα τίποτα για κατάργηση των προνομίων αυτών των κυρίων.
Δε θυμάμαι να άκουσα για μείωση των συμβούλων και μυστικοσυμβούλων που πληρώνουμε αδρά για να οδηγήσουν τη χώρα σε αυτή την κατάντια.
Δεν άκουσα τίποτα για κατάργηση των ταξιδιών με τα κυβερνητικά σκάφη που κοστίζουν πολλαπλάσια, αφού ο κώλος τους δε μπορεί να κάτσει σε κάθισμα κανονικής πτήσης.
Δεν άκουσα τίποτα για περικοπές των εξόδων της προεδρίας και των δεξιώσεων και διαφόρων περιττών δραστηριοτήτων.
Δε θυμάμαι να άκουσα για «πάγωμα» της χρηματοδότησης των κομμάτων, τουλάχιστον μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση.
Δεν άκουσα ούτε για διακοπή της χρηματοδότησης της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της ΠΓΔΜ (που μάλιστα έχουμε και προβλήματα) κλπ.
Μήπως ακούσατε εσείς κάτι…;
Αντίθετα άκουσα για νέους εξοπλισμούς (και σε πόλεμο να ήμαστε λιγότερα θα αγοράζαμε), για αποστολή πρόσθετων στρατιωτών στο Αφγανιστάν και όπου αλλού προστάζουν τα «αφεντικά», για αποστολή φρεγατών στην Αφρική και όπου αλλού…
Άκουσα κάτι και για περικοπές στην υγεία! Θα μου πείτε, πώς θα πριμοδοτήσει ο Αβραμόπουλος τα ιδιωτικά νοσοκομεία που τρέχει και εγκαινιάζει, με σωστή δημόσια υγεία; Ότι θέλουμε λέμε;
Κάνουν και περικοπές στα πανεπιστήμια! Ένα – ένα κλείνουν τα τμήματα αλλά… πέρα βρέχει…
Έχετε ακόμα αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση κινείται βάσει σχεδίου; Μόνο που το δικό τους σχέδιο βλάπτει τα δικά μας συμφέροντα! Σε εμάς λοιπόν πέφτει ο κλήρος να επιτρέψουμε ή να απαγορεύσουμε την υλοποίηση του. Το έχει προβλέψει και ο νομοθέτης που, με το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος, μας ορίζει ουσιαστικά υπεύθυνους όταν οι θεσμοί καταρρεύσουν και η εξουσία δεν προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.
Έχετε σκεφτεί ότι όταν αυτή η κυβέρνηση φύγει θα έχει αφήσει συντρίμμια και μία χώρα χωρίς υποδομές; Γιατί όταν παραχωρούνται οι επικοινωνίες, η ενέργεια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η δημόσια γη… τι μένει;

σ.σ. Θεωρώ εξίσου υπεύθυνη και την αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) για την υποτονική της στάση… Μήπως…;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s