Aς κάνουμε σούμα…

Μετά από μία μικρή απουσία από το blog μου σκέφτηκα να ξεκινήσω με ένα μικρό απολογισμό του τι έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι το ετσιθελικό κλείσιμο της βουλής από τον ανικανότερο και διαπλεκόμενο πρωθυπουργό της ψωροκώσταινας. Ο κύριος αυτός μας έχει προκαλέσει πολλές φορές κάνοντας επίδειξη «ισχύος» και λειτουργώντας με τη λογική του «κάνω ό,τι μου γουστάρει«. Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτό το πλαίσιο έτσι γούσταρε… έτσι έκανε! Το πιθανότερο είναι ότι και τα αφεντικά του (οι νταβατζήδες) παίζουν ένα παιχνιδάκι σε βάρος μας και τεστάρουν τα νεύρα μας και τις αντοχές (και ανοχές) μας. Ελέγχουν πόσο τους περνάει και πόσο μπορεί να «πατηθεί» η μάζα αδιαμαρτύρητα! Πόσα ακόμα μπορεί να κάνει ένας μαλάκας που αποκαλείται πρωθυπουργός και να μένει ατιμώρητος!
Δυστυχώς τα πράγματα αποδεικνύουν ότι ο γιος της ψωροκώσταινας μπορεί να ανεχθεί τόσο πολλά που αυτοί μπορούν να παίζουν το παιχνίδι τους ανενόχλητοι, να λεηλατούν και να κάνουν ό,τι τους γουστάρει ανενόχλητοι, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και μάλιστα όχι με την ανοχή αλλά με τη βοήθεια της «άμεμπτης» και «ανεξάρτητης» ελληνικής «δικαιοσύνης».
Και, μια και είπα δικαιοσύνη, ας ασχοληθούμε λίγο και με αυτήν…
Μετά τη σθεναρή αντίσταση Σανιδά να μην πληγεί η κυβέρνηση που τόσο καλά του φέρθηκε, και αφού δε μπορούσε μονίμως να παίρνει το βάρος πάνω του, ο πρωθυπουργός της ψωροκώσταινας έκλεισε τη βουλή για να μην ξανάρθει κανένας φάκελος από τα τόσα σκάνδαλα της κυβέρνησης του και βγουν και άλλα ονόματα. Όχι γιατί δε μπορούσε με μία δήθεν εξεταστική να στήσει το ίδιο σκηνικό και να τα κουκουλώσουν, αλλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι πληροφορία μπορεί να διαρρεύσει από αυτές που φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό! Ίσως η προσωπική του εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, των ομολόγων, της siemens… Εσείς τι λέτε, τα έκανε όλα αυτά και έδρασε με πανικό για να σώσει το Βουλγαράκη και το Ρουσόπουλο, ή το Μητσοτάκη και τον Αλογοσκούφη; Πιστεύετε ότι αυτός ήταν απλά ο ηλίθιος (όπως ο ίδιος παραδέχτηκε) που όλοι οι άλλοι έστηναν τις κομπίνες γύρω του και λεηλατούσαν το δημόσιο πλούτο και αυτός δεν καταλάβαινε τίποτα; Και τότε γιατί δεν τους έδιωξε όλους μόλις το έμαθε και δεν τους οδήγησε στη δικαιοσύνη απαιτώντας την παραδειγματική τους τιμωρία; Μήπως του είπαν ότι αφού είναι μαζί στην κομπίνα δε θα τον αφήσουν να τη βγάλει «καθαρή» και να υποστούν μόνο μερικοί τις συνέπειες…;
Πάμε τώρα στη siemens…
Έκανε «φτερά» ο Χριστοφοράκος (λέει) και κανείς δε μπορούσε να προβλέψει μία τέτοια εξέλιξη! Πριν κάνει φτερά και γίνει Χρισοφτεράκος (όπως εύστοχα έγραψε η ελευθεροτυπία) πέρασε και από το Μαξίμου! (Ο ίδιος ή κάποιος μεσολαβητής… μικρή σημασία έχει)
Ο δε κος ανακριτής πώς να φανταστεί ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και να φερθεί έτσι ανέντιμα ο υπ’ αριθμ. ένα κατηγορούμενος της υπόθεσης! Τι θέλατε… να μυρίσει τα νύχια του; Να τον προφυλάκιζε; Τι είναι αυτά που λέτε; Ποιος είναι ο κος Χριστοφοράκος για να προφυλακιστεί… κανένας φοιτητής με πράσινα παπούτσια, κανένας εργαζόμενος που διεκδικεί τα δικαιώματά του, κανένας που αντιτίθεται στο σύστημα και το κατεστημένο; Ένας πολίτης που έκανε μπίζνες με τους πολιτικούς της χώρας είναι, και τους έδινε και κάτι παραπάνω για να είναι ευχαριστημένοι. Ένας με κοστούμι και γραβάτα που κυκλοφορούσε με κάτι βαλίτσες και έμπαινε στα πιο «ευυπόληπτα» γραφεία! Στο κάτω – κάτω ένας μεσάζων που διεκπεραίωνε συμφωνίες ήταν. Τι θέλατε δηλαδή να πιάσουν το Χριστοφοράκο και να αρχίσει να «κελαηδάει» και να δίνει τους εμπλεκόμενους και να βγουν και άλλα στη φόρα; Ποια θα ήταν τότε η θέση της ελληνικής «δικαιοσύνης» που έκανε τόση προσπάθεια για να καλύψει τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην κομπίνα; Πόσο θα μπορούσε να το κρατήσει ακόμη; Το πήγε όσο πιο αργά μπορούσε, έκλεισε τα αυτιά της στα στοιχεία που έβγαιναν στη Γερμανία, δεν έχει ακούσει τίποτα για τον ταυτόχρονο χρηματισμό και των δύο μεγάλων κομμάτων (και κάποιου τρίτου λένε οι μαρτυρίες, αλλά αυτό το ξεχάσαμε!), ελέγχει επιλεκτικά και όχι στο σύνολο τις συμφωνίες της siemens με το ελληνικό δημόσιο… τι άλλο να κάνει;
Τι; Μήπως «τα παίρνουν» και οι δικαστές; Είστε απαράδεκτοι!… Δε θα σκεφτόμουν ποτέ κάτι τέτοιο για τους «έντιμους«, «ανεξάρτητους» και «άμεμπτους» δικαστές μας! Απλώς και αυτοί καμιά φορά συμβαδίζουν και συναγωνίζονται σε «ηλιθιότητα» με τον πρωθυπουργό μας!!!
Παρεπιπτόντως όταν το έσκασε ο Χρισοφτεράκος, έσκασε και μία βόμβα στο γραφείο του Τρεπεκλή! Για να μας θυμίσουν οι νταβατζήδες ότι είναι οικογενειακός φίλος του Παπανδρέου… Ξέχασαν όμως να μας θυμίσουν ότι ο διαφυγών είναι οικογενειακός φίλος του Μητσοτάκη! Και τέλος πάντων να μας πουν, ποινικοποιούνται ή όχι οι κοινωνικές, συγγενικές και λοιπές σχέσεις γιατί μας έχουν μπερδέψει! Δεν υποστηρίζω τον Παπανδρέου, προσπαθώ απλώς να κρατήσω ίσες αποστάσεις. Για μένα στο σκάνδαλο siemens (και όχι μόνο) είναι μπλεγμένοι όλοι αλλά μεταξύ Καραμανλή – Παπανδρέου, εφόσον λαδώθηκαν και τα δύο κόμματα, πιο μεγάλη ευθύνη φέρει ο Καραμανλής αφού ήταν αρχηγός του κόμματος του! Ο Παπανδρέου θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν ήταν αρχηγός και δε μπορούσε να ξέρει τι γίνεται ακριβώς μέσα στο κόμμα… όμως ποτέ δεν ακούσαμε κάποιο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και να κερδίζει επικοινωνιακά, πετώντας τη μπάλα στη ΝΔ.
Δε σας κάνει εντύπωση αυτό; Ή μήπως οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα…;
Στη Μεγ. Βρετανία (σε αντίθεση με την ψωροκώσταινα) πέφτουν κεφάλια για πολύ λιγότερα. Οι βουλευτές δε μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς να νιώσουν την κατακραυγή του κόσμου και ο κόσμος από την άλλη μεριά, έχοντας όπως φαίνεται μεγαλύτερη κοινωνική και πολιτική συνείδηση, απαιτεί εξηγήσεις αλλά και την τιμωρία όσων έβαλαν χέρι στα λεφτά των φορολογουμένων. Και δε δείχνει να πτοείται από το αν είναι του κόμματός του ή του αντίπαλου κόμματος. Απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία τους! Στην ψωροκώσταινα ο πρωθυπουργός (0 «έτσι μου γουστάρει») τολμάει να βγαίνει στο κόσμο και έχει και την κάστα των ηλιθίων που τρέχουν να χειροκροτήσουν! Να επιβραβεύσουν δηλαδή την αρπαχτή και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου (άρα και του δικού τους), την αποκάλυψη της απάτης και των φτιαχτών οικονομικών στοιχείων, την προστασία των απατεώνων υπουργών του, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας… Κι αυτό είναι το πιο λυπηρό! Ότι οι απατεώνες πολιτικοί επιβραβεύονται από τα υπόλοιπα κωθώνια της κάστας των ηλιθίων που μαζεύονται ακόμα κάτω από τα μπαλκόνια, με τα σημαιάκια για να συμπεριφερθούν ως οπαδοί ενός ντέρμπυ που κερδισμένοι θα βγουν αυτοί που αντλούν την εξουσία από τους χειροκροτητές και όχι οι ίδιοι οι χειροκροτητές. Η αμορφωσιά και η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο! Και το λέω για όλους όσους τρέχουν πίσω από τον αφέντη τους, δίνοντας ιδιαίτερη αξία σε ανθρώπους κενούς μόρφωσης και περιεχομένου. Αλλά ειδικά για τα δύο «μεγάλα» κόμματα καθώς και τα κόμματα του κυνοβουλίου, που συνηγορούν στις πρακτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο ξινισμένα γιαούρτια, ντομάτες και φτύσιμο για την υποδοχή τους!
Η απόδειξη της ηλιθιότητας και της «κοντής» μνήμης του όχλου της ψωροκώσταινας είναι η επιλογή της «κορυφαίας» στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ! Ο κος «έτσι μου γουστάρει» επέλεξε για ατραξιόν (και επιβράβευση της φυσικά!) την κα «θα κάνω ό,τι μου γουστάρει» (με την παιδεία) και αυτό λέει έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους ψηφοφόρους! Ποτέ δε θεωρούσα ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι ευφυείς.(Οι οπαδοί των κομμάτων γενικότερα) Αλλά πώς γίνεται να είναι μεγάλης αποδοχής ένα άτομο που οι ίδιοι άφησαν εκτός κοινοβουλίου στις εκλογές του 2007; Τι άλλαξε σε σχέση με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω αυτού του ατόμου που το έκανε ξαφνικά άτομο «ευρείας αποδοχής» και ιδιαίτερης προβολής; Ο αυταρχισμός και οι εμμονές της περιορίστηκαν…; Όχι βέβαια! Το μόνο που άλλαξε είναι η προσωπική περιπέτεια της υγείας της που έσπευσε να την χρησιμοποιήσει και να την προβάλει για να την καρπωθεί πολιτικά! Θυμάστε φαντάζομαι τότε τους υποκριτές όλων των κομμάτων που έσπευσαν να τη στηρίξουν στο «δράμα» της. Θυμάστε τους αντιπάλους της να λένε για ένα άξιο μέλος του κυνοβουλίου που προσδοκούν να ξαναδούν σύντομα κοντά τους… και άλλα τέτοια γλοιώδη και σαχλά! Οι ίδιοι που την κατηγορούσαν πριν, έγιναν οι μεγαλύτεροι διαφημιστές του «ήθους» και της «αρετής» της κας Γιαννάκου, που μετατράπηκε σε τηλεαστέρα και εμείς έπρεπε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για το ποδαράκι της και την υγεία της! Τέτοιοι άνθρωποι μάς (σάς, εμένα μη με εμπλέκετε!) εκπροσωπούν στο κυνοβούλιο! Αδίστακτοι, που εκμεταλλεύονται τα πάντα προκειμένου να προβληθούν. Ακόμα και τη μάνα τους θα σκότωναν, αν αυτό έφερνε ψηφαλάκια! Το «δράμα» πάντως σίγουρα παίζει το ρόλο του και ο γιος της ψωροκώσταινας θα τσοντάρει για να τιμήσει την καημένη που η μοίρα της επιφύλαξε τέτοια τύχη!
Χαρείτε τους και ψηφίστε τους! Και μετά συνεχίστε να γκρινιάζετε… Μέχρι να ξυπνήσετε κάποια μέρα (δύσκολο το βλέπω) και να αρχίσετε το γιαούρτωμα!

Advertisements

2 thoughts on “Aς κάνουμε σούμα…

 1. Ο/Η O ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ λέει:

  Δεν έχω να πω τίποτα, τα είπες όλα. Φάινεται πως η απουσία σου ήταν για καλό… τουλάχιστον για εμάς που σε διαβάζουμε. ΦΟΒΕΡΟΣ

 2. Ο/Η Antinemecis λέει:

  Χαίρομαι που και κάποιος άλλος συμφωνεί μαζί μου. Δεν έχεις βαρεθεί κάθε μέρα να ακούς τόσες αηδίες και ασυναρτησίες;
  Δε σου προκαλεί ένα αίσθημα αηδίας η απάθεια του ελληνικού λαού (κατ’ ευφημισμό!) που έχει καταντήσει τόσο ραγιάς που το μόνο που κάνει είναι να γκρινιάζει μπας και του πετάξουν κανένα κοκκαλάκι;
  Όλοι οι άλλοι κάτι προσπαθούν να κάνουν…
  Σήμερα άκουγα ότι στη Γαλλία και στη Γερμανία έγινε χαμός. Οι αγρότες ξεσηκώνονται, οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι, γίνονται κινητοποιήσεις…
  Εδώ τρέχουν με τα σημαιάκια να χειροκροτήσουν τους απατεώνες και δεν ακούν καν τους διεθνείς οργανισμούς (που τόσο υπολήπτονται) που τους λένε ότι η κυβέρνηση και ο τύπος στο μπαλκόνι τους εξαπατά και τους δίνει πλαστά στοιχεία για την οικονομία.
  Τόση βλακεία και τύφλωση πια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s