Έτσι μας "ενημερώνουν"…

Σήμερα είχαμε τη μεγαλύτερη απόδειξη αυτού που πολλοί υποστηρίζουμε αλλά και πολλοί άλλοι δε μπορούν ούτε να πιστέψουν ούτε να διανοηθούν!
Καιρός λοιπόν κάποιοι να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πώς παίζεται το παιχνίδι της «ενημέρωσης» και πώς χειραγωγείται η «κοινή γνώμη».
Δείτε πώς στήνονται οι ειδήσεις και πώς κατασκευάζεται η εικονική πραγματικότητα από τους νταβατζήδες της χώρας σε συνεννόηση με τους υπαλληλίσκους τους (τους δημοσιογράφους) και τις ορντινάντσες τους, τους πολιτικούς!
Με βάση αυτή την πληροφορία, σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο και σοβαρό είναι αυτό που αποκαλύπτεται (για όσους ιδίως ούτε το φαντάζονταν), πόσο εύκολα μπορεί να κατασκευάζεται μία είδηση και να φτιάχνεται «κλίμα»…
Γιατί λοιπόν να μην κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο μία «είδηση τρομοκρατίας» ή μία «είδηση» που θα στρέψει κάποιον εναντίον κάποιου άλλου; Γιατί να μην αποκρύπτονται με τον ίδιο τρόπο οι ειδήσεις που δε «βολεύουν» και δεν ευνοούν τη σκοπιμότητα, πολιτική ή άλλη…; Υπάρχουν αλήθεια κάποιοι που περιμένουν από τα ΜΜΕ να «ενημερωθούν» και να μάθουν την αλήθεια για σημαντικά θέματα και όχι την «αλήθεια» που βολεύει; Μία «αλήθεια» διαστρευλομένη ή κατασκευασμένη…
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «απτή» απόδειξη χειραγώγησης και καθοδήγησης της μάζας από «έγκριτες» εφημερίδες και ταυτόχρονα για το ωραιότερο «δώρο» που θα μπορούσαν να κάνουν σε μάς τους «δύσπιστους» που τόσο καιρό φωνάζουμε… «ξυπνήστε!»
Εν ολίγοις λοιπόν το θέμα έχει ως εξής: Το «έγκριτο» Βήμα δημοσίευσε την (ανύπαρκτη!) συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν και ανέλυσε τα αποτελέσματα και το «κλίμα» μεταξύ τους!
Και για να υποστηρίξη και τον Καραμανλή το τράβηξε κιόλας λίγο παραπέρα ενημερώνοντάς μας για τη συζήτηση που έγινε επί όλων των κρίσιμων θεμάτων!!!
Στό κόλπο και το «Έθνος» μας ενημερώνει και αυτό (λίγο πιο συγκρατημένα) για τα αποτελέσματα της συνάντησης!!!
Διάβασα ότι «την πάτησαν» και η Καθημερινή και η Ελευθεροτυπία… Δε μπόρεσα να το διασταυρώσω, αυτό όμως που μπορώ να πω (μετά από μία μικρή έρευνα που έκανα) είναι ότι στο ίντερνετ το έντυπο που εμφανίζεται είναι β’ έκδοση. Ίσως αυτό να επιβεβαιώνει την είδηση…
Το θέμα, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό! Είναι μείζον θέμα δημοκρατίας και ίσως πρέπει να κινηθούμε και εναντίον τους με νομικό τρόπο, αν και με την κατάρρευση των θεσμών (που είναι πια ανύπαρκτοι) και την κατάντια της αλλοίθωρης ελληνικής «δικαιοσύνης» δεν ξέρω αν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά…
Καλό θα ήταν λοιπόν η αποκάλυψη να πάρει τουλάχιστον μεγάλη έκταση στο διαδίκτυο και να γίνει όσο το δυνατόν πιο γνωστή.
Τα σχετικά ρεπορτάζ μπορείτε να τα διαβάσετε στο tvxs, εδώ (για Βήμα) και εδώ (για Έθνος)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s