Γ. Σανιδάς… Υπονομεύοντας το σύνταγμα!

Ενώ η δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύει τους πολίτες έναντι της αυθαιρεσίας και ιδίως της ασυδοσίας του κράτους, έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε την αγαστή συνεργασία των ανώτατων δικαστικών με την κυβέρνηση και την εκπόνηση κοινού σχεδίου για τη χειραγώγηση της κοινωνίας. Η επιλογή Σανιδά δεν είναι τυχαία, ούτε τυχαία η χρήση του ως προπύργιο εφαρμογής των σχεδίων ασυδοσίας της κυβέρνησης. Ο Σανιδάς, ένας εισαγγελέας με φιλοχουντικές καταβολές που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από το σώμα,προωθήθηκε σε μία θέση που μόνο απόλυτα έντιμοι και ύψιστου ήθους δικαστικοί έπρεπε να κατέχουν. Φυσικά η επιλογή του έγινε κατόπιν της συμφωνίας ότι η κυβέρνηση θα «καθαρίζεται» από ό,τι εμφανίζεται εναντίον της και θα προωθηθούν τα αντικοινωνικά μέτρα της που θα «νομιμοποιούνται» όταν χρειάζεται και από τη «δικαιοσύνη»… Και αν κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά υπερβολικά μπορούν να δουν την πρακτική Σανιδά σε όλα τα θέματα.
Η ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν (που ήδη χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!) προσέφυγε στον εισαγγελέα για να ρωτήσει αν μπορεί να το κάνει!!!
Και ο εισαγγελέας είπε ότι όχι μόνο μπορεί αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!
Εδώ είναι το ζουμί, ο εισαγγελέας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ασυδοσία χρήσης κατασταλτικών μέτρων και λύνει τα χέρια της αστυνομίας για άγρια καταστολή (μη γελιέστε για αυτό ετοιμάζονται και συνηγορούν όλοι…) όταν μάλιστα πια, έχει αποδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο ότι η ΕΛ.ΑΣ. δρα τελείως αυθαίρετα και παράνομα!
Και δίνει το πράσινο φως και «κλείνει το μάτι» στους αστυνομικούς λέγοντάς τους «κάνετε ό,τι θέλετε, πνίχτε τις αντιδράσεις, μόνο στήστε ένα καλό «άλλοθι» και κανείς δε θα σας πειράξει…»
Τη μέρα που ανακοινώνεται η φορολογική επιδρομή, ο εισαγγελέας μάς λένε ότι επιτρέπει την αυθαιρεσία της αστυνομίας (άρα μη σηκώνετε κεφάλι!) και αν τολμήσετε έχουμε φτιάξει το σκηνικό και για αυτό… ο μπάτσος μπορεί να καθαρίσει λέγοντας ότι δέχονταν επίθεση… και αν δε βολεύει και αυτό έχουμε και τη λύση του «τρομοκράτη» αλλά και αν καθαρίσουμε κανέναν υπερβολικά ενοχλητικό… μπορεί να πέσει «θύμα τρομοκρατίας»! Και κει τι να σου κάνει και η κυβέρνηση… κυκλοφορούν αδίστακτοι «τρομοκράτες» ανάμεσά μας που θα «καθαρίζουν» μικροαστούς! Τους φοβάσαι και θέλεις να σε προστατεύσουμε; Άσε μας να φακελώνουμε τον καθένα, να σε παρακολουθούμε (τι έχεις να φοβηθείς αν είσαι καλός και σώφρων πολίτης…) και θα τους πιάσουμε! Τι σε πειράζει να γεμίσουμε τον κόσμο κάμερες; Γιατί να μην ακούμε τα κινητά; Γιατί να μην παρακολουθούμε τι λες…σε ποιον το λες…πώς σκέφτεσαι…τι κάνεις; Εσύ δεν κινδυνεύεις (αν υποτάσσεσαι), εσύ είσαι μαζί μας! Εμείς τους κακούς κυνηγάμε! Για την ασφάλεια σου που όπως είπε και ο ρεντίκολο μαφιόζο ντι Κορφού είναι το ΥΨΙΣΤΟ αγαθό. Αν μερικά ήσσονος σημασίας αγαθά όπως τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και οι ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ πρέπει να μειωθούν ή να καταργηθούν…
Και μετά τη «γνωμοδότηση» για τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ο εν λόγω «κύριος» προχωράει σε μία δεύτερη, για το απόρρητο των επικοινωνιών. Μία γνωμοδότηση που αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο του Σανιδά. Μία γνωμοδότηση που συνέταξε με τα φιλαράκια του στη Ρηγίλλης και ντροπιάζει τόσο το θεσμό του ανώτατου εισαγγελέα όσο και της δικαιοσύνης ολόκληρης…
Ο κος Σανιδάς θα έπρεπε να ξαναδιαβάσει το σύνταγμα και να εμπεδώσει τους νόμους, όχι μόνο του ελληνικού συντάγματος αλλά και τη διεθνή νομολογία, περί «απορρήτου των επικοινωνιών». Και αφού τα διαβάσει… να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραδεχθεί ότι είναι ένας «παραπλανηθείς» πρώην εισαγγελέας που βρισκόταν σε κατάσταση παροδικής σχιζοφρένειας όταν έγραφε την εν λόγω «γνωμοδότηση» για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των κομματικών του φίλων…
Διαφορετικά θα πρέπει να λογοδοτήσει για ηθική αυτουργία σε παραβίαση νόμου του συντάγματος… Επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε καμία γνωμοδότηση (που είναι αυτό που λέει, γνώμη κάποιου) δεν είναι υπεράνω των νόμων και πολύ περισσότερο του συντάγματος.
Επίσης, οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς είναι πολύ περισσότερο υπόλογοι όταν παραβιάζουν τους νόμους από οποιονδήποτε άλλο πολίτη…!
Γι αυτό λοιπόν παρ’ όλες τις «φιλότιμες» προσπάθειες που κάνετε «κύριοι» καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν είμαστε όλοι τόσο χαμηλού IQ όσο οι ψηφοφόροι σας. Ούτε μπορείτε να επιβάλετε τις ασυναρτησίες και τις αυθαιρεσίες σας επειδή έτσι γουστάρετε…
Και φυσικά, πάντα υπάρχουν οι τρόποι να εξασφαλίσει κάθε σκεπτόμενος τα προσωπικά του δεδομένα…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s