Στη χώρα των αχρείων…

Συμπαράσταση στον Θ.Ηλιόπουλο

Η οργή μου πλέον ξεχειλίζει…

Οι λόγοι πολλοί… αλλά για άλλη μία φορά θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με την υπόθεση του Θοδωρή Ηλιόπουλου που η αναλγησία και η υποκρισία περισσεύουν…

Παρ’ όλη τη διάσταση που παίρνει το θέμα, κάποιοι δείχνουν ότι τίποτα δεν πτοεί το σχεδιασμό τους. Μοιάζει σα να μας προκαλούν πλέον με το χειρότερο τρόπο…

Μόνο που όλη η κοινωνία, όσοι φυσικά γνωρίζουν το θέμα διότι από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων της χώρας που προσφέρουν υπηρεσία στην ορντινάντσα τους η σιωπή είναι εκκωφαντική…, δείχνει να παρακολουθεί αμήχανη και να έχει χάσει το βηματισμό της. Όταν κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου τον πρώτο λόγο έχει η ιατρική. Ακόμη και όταν πρόκειται για το χειρότερο εγκληματία και κατά συρροή δολοφόνο!

Η πολιτική και η δικαστική εξουσία δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν κανένα λόγο. Κανείς εισαγγελέας δε μπορεί να μην επιτρέψει σε γιατρό να διατάξει τη μεταγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο. Τα’ χουμε χάσει τελείως σε αυτή τη χώρα; Τι θα πει «κάνουμε έκκληση…» και άλλες περισπούδαστες φιλοσοφικές βλακείες! Αρπάξτε τον άνθρωπο (οι γιατροί φυσικά) και διατάξτε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Τελειώνετε!

Το ότι οι γιατροί έχουν τον πρώτο λόγο μπορώ να το στηρίξω με πολλά παραδείγματα, νομίζω όμως ότι το πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του θανατοποινίτη που του παρέχεται ιατρική περίθαλψη  ενώ τις επόμενες (πχ) ώρες τον ετοιμάζουν για εκτέλεση! Ποιος είναι ο κος ή η κα εισαγγελέας που μπαίνει μπροστά και θα εμποδίσει την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη σε έναν άνθρωπο επειδή γουστάρει ή διατάχθηκε; Πού ακούστηκαν αυτά; Πόσο αποβλακωμένοι είμαστε πλέον; Έχουμε τρελαθεί τελείως;

Αυτή τη στιγμή, που κάθε λεπτό είναι κρίσιμο, διεξάγεται ένα ολόκληρο παιχνίδι πολιτικών και πολιτικάντηδων (που είδαν ότι όσο και να γίνεται προσπάθεια αποσιώπησης η κοινωνία ασχολείται με το θέμα) για να αποκομίσουν τα όποια οφέλη, στις πλάτες ενός ανθρώπου που δίνει μάχη αξιοπρέπειας… Και αυτό με εξοργίζει πάρα πολύ.

Δειλά-δειλά, μη συμβεί και τίποτα χειρότερο και είναι αργά…, άρχισαν τα κόμματα να εμφανίζονται και να «κόπτονται» όχι για την ουσία αλλά για την εικόνα και την άγρα ψήφων (προεκλογική περίοδος βλέπετε, όσο και αν προσπαθούν να μας «αιφνιδιάσουν») και να κάνουν «εκκλήσεις» και να βγάζουν ανακοινώσεις!!! Δε λέω ότι κάποιοι δε στέκονται σοβαρότερα απέναντι στο πρόβλημα ή ότι δε θα έπρεπε να βγει καμία ανακοίνωση. Λέω απλώς ότι, όταν κινδυνεύει η υγεία και η ζωή ενός ανθρώπου, οι ανακοινώσεις που δεν ακολουθούνται από κάτι ουσιαστικότερο… ελάχιστη σημασία έχουν.

Μετά από μία επιστολή που στάλθηκε από πολίτες προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μία ομάδα επισκέφθηκε τον Ηλιόπουλο και εξέδωσε την κατάπτυστη ανακοίνωση . Ο «τομέας δικαιοσύνης» του κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, μας λέει για «ανθρωπιστικό πρόβλημα» και «ανθρωπιστική προσέγγιση του θέματος» ! Τι λέτε βρε καραγκιόζηδες; Ανθρωπιστικό πρόβλημα είναι η παράνομη και πέρα από κάθε λογική φυλάκιση ενός ανθρώπου που ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ότι σε κάποια διαδήλωση πέταξε μία μολότωφ!!! Ακόμη και αν το έκανε έχει εκτίσει 8+ μήνες φυλακή. Το λαμόγιο της παντείου (που είχε και υπερασπιστές κάτι καλόπαιδα από το κόμμα σας) και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη δεν έμεινε στη φυλακή ούτε δύο μήνες (νομίζω λιγότερο από μήνα αλλά επειδή δε θυμάμαι ακριβώς…) Με αποδεδειγμένη ενοχή και λεηλασία δημοσίου χρήματος! Και μου λέτε «ανθρωπιστικό πρόβλημα»! Πρόβλημα δημοκρατίας είναι και μάλιστα μείζον! Και αντί να σηκώσετε τον κόσμο ανάποδα και να φτάσετε μέχρι τον πρόεδρο της «δημοκρατίας», αντί να σηκώσετε με νομικούς και συνταγματολόγους τον κόσμο στο πόδι και να γίνει χαμός… βγάζετε μία ηλίθια ανακοίνωση που τίποτα ουσιαστικό δεν προσφέρει πέρα από τη μικροκομματική σας εκμετάλλευση; Δεν έχετε τσίπα; Ήθελα να ήξερα σε ποιους απευθύνεστε…

Αυτές τις μέρες είχαμε μπαράζ τέτοιων κινήσεων (αναφέρομαι φυσικά σε αυτούς που «ξύπνησαν» ξαφνικά τώρα μετά από 40+ μέρες απεργίας πείνας και όχι σε αυτούς που τρέχουν από την πρώτη στιγμή και φυσικά υπάρχουν και τέτοιοι). Πιο πολύ δίνουν (σε μένα τουλάχιστον) την εντύπωση ότι τρέχουν να προλάβουν να πουν «ενδιαφέρθηκα και εγώ» παρά του πραγματικού ενδιαφέροντος. Το πραγματικό ενδιαφέρον θέλει και ουσιαστικές δράσεις.

Αυτή τη στιγμή στη Ελλάδα του 2009, της «δημοκρατικής» ΕΕ και της προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ (αυτά τα βαρύγδουπα τίποτα… τιποτένιων και αχρείων είναι που με τρελαίνουν) ένας άνθρωπος που κρατείται φυλακισμένος πεισματικά και πέρα από κάθε λογική, κάνει απεργία πείνας και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία του και η ζωή του. Και οι πολιτικάντηδες βγάζουν ανακοινώσεις!!!

Α! Να μην το ξεχάσω… Και στον πρόεδρο της σύγχρονης ελληνικής «δημοκρατίας» έστειλαν επιστολή οι πολίτες. Ούτε και από κει ακούσαμε τίποτα… Κε πρόεδρε μία απλή υπενθύμιση: H σιωπή είναι συνενοχή. Και επειδή κινδυνεύει κάποιος πολίτης της χώρας που προεδρεύετε… και πολλοί άλλοι λόγω της πλήρους διάλυσης και κατάρρευσης της «δημοκρατίας»… και επειδή κατά καιρούς κάνετε ότι «κόπτεστε» για τους πολίτες και τους θεσμούς… εγώ, ένας από τους ηλίθιους που πληρώνουν για την καρέκλα σας, απαιτώ μία δήλωση (έστω και συμπαράστασης στη διεφθαρμένη κυβέρνηση της χώρας που σας στηρίζει) Απαιτώ όμως να πείτε κάτι και να πάρετε θέση. Η δουλειά σας δεν είναι μόνο να υπογράφετε διατάγματα για το άρον-άρον κλείσιμο της βουλής για να σωθούν τα λαμόγια. Είναι καιρός να προσφέρετε και κάτι ουσιαστικό σε αυτήν την κοινωνία… Στο σκεπτόμενο τουλάχιστον μέρος της, που έχει αρχίσει να αγριεύει.

Ως πολίτης αυτής της χώρας λοιπόν καθιστώ υπεύθυνους όλους εσάς καθώς και την εισαγγελέα της υπόθεσης αλλά και τους προϊσταμένους όλων των βαθμίδων της σάπιας ελληνικής «δικαιοσύνης» για την υγεία και τη ζωή αυτού του ανθρώπου αλλά και για τη ζωή και την υγεία όλων των μεταναστών που παράνομα κρατούνται, αφού είστε συνυπεύθυνοι για τη διάλυση των χωρών τους και την αναγκαστική φυγή τους. Αν πιστεύετε ότι κάποιοι είναι απλά σκουπίδια και δεν έχει η ζωή τους καμία αξία, τότε σας λέω να αναζητήσετε αυτά τα σκουπίδια κοιτάζοντας τα μούτρα σας στον καθρέφτη. Επίσης θεωρώ υπεύθυνους τους συνήγορους που (καλά κάνουν και ) καταγγέλουν αλλά μέ καταγγελίες και συνεντεύξεις δεν πετυχαίνεις τίποτα. Αυτά ισχύουν σε χώρες που λειτουργούν έστω στοιχειώδεις κανόνες και το σύνταγμα και οι νόμοι είναι σεβαστοί. Όταν συνομιλείς με αυθαιρετούντες της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας, που καταχρώνται τη θέση τους θεωρόντας ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, παίρνεις άλλα μέτρα. Όταν κινδυνεύει μία ζωή οι καθωσπρεπισμοί περιττεύουν… Και φυσικά απαιτείς και τη δίωξη των εν λόγω «γιατρών».

Λίγο καιρό πριν ένας άλλος πολίτης (ο Θ. Τενέζος) έκανε απεργία πείνας για πολύ καιρό καταγγέλλοντας τα καρτέλ και ουδείς ενδιαφέρθηκε να αναδείξει το επίσης πολύ σοβαρό γεγονός αλλά και τις καταγγελίες του. Παράλληλα άλλη μία απεργία πείνας περνάει στα ψιλά. Η απεργία που ξεκίνησαν οι ανήλικοι μετανάστες στην Παγανή, που κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες. Μπράβο κύριοι για τη «δημοκρατία» σας. Και πού είστε… αν δείτε κανέναν να ψυχορραγεί και να τρέχουν οι κάμερες, τρεχάτε και σεις για καμία αναμνηστική πόζα «ενδιαφέροντος»!!!

Εμείς όμως κύριοι δε μπορούμε να ανεχθούμε άλλους πολιτικούς κρατούμενους και αιχμάλωτους της «δημοκρατίας» σας…

Advertisements

One thought on “Στη χώρα των αχρείων…

 1. Ο/Η papailias λέει:

  Λες αυτά, που θα ‘θελα να πω:
  Οι χοντρέμποροι της κακουργίας,
  που κάθονται σε υπουργικύς θώκους
  και βουλευτικά έδρανα, εφευρίσκουν
  και μεθοδεύουν νομικά κατασκευάσματα,
  γι να παγιδεύουν όσους αρνούνται
  να σκύψουν κάτω απ’ την καλπάζουσα
  αυθαιρεσία τους….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s