Ποιος ευθύνεται για τις φωτιές…;

κρανίου τόπος!

Το πιο ενοχλητικό σ’ αυτή τη χώρα, ή καλύτερα ένα από τα πιο ενοχλητικά, είναι η υποκρισία. Μετά την πλήρη καταστροφή, αρχίζουν οι συζητήσεις επί συζητήσεων για το τι έφταιξε, ποιοι είναι από πίσω, τι θα γίνει από δω και πέρα… και όλα τα σχετικά.

Και για την πλήρη κατήχηση, συσκότιση και αποβλάκωση έχει επιστρατευθεί ο στρατός των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, για να στραφεί το βλέμμα και η σκέψη εκεί που πρέπει…  Μέχρι και οι γνωστοί επιστρατεύθηκαν άρον-άρον για να έχει η παραπλάνηση απήχηση και να είναι πιο πιστευτή!

‘Ολοι αναζητούν τον «εχθρό» και δεν τον βλέπουν. Και φυσικά ταυτόχρονα γίνεται η διασπορά ευθυνών ώστε να μην αναζητείται ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος που είναι ο πρωθυπουργός. Καιρός να καταλάβουμε ότι για την κάθε αστοχία, κακοδιαχείρηση και ανικανότητα την πρώτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός! Αυτός φέρει την ευθύνη του συντονισμού της κυβέρνησης, αυτός διορίζει τους υπουργούς, αυτός και η κυβέρνηση του διορίζουν (δυστυχώς και ανεπίτρεπτο αλλά συμβαίνει) τους διοικητές και τους αρμόδιους σε θέσεις ευθύνης. Πώς λοιπόν όταν γίνει κάτι καλό θέλουν να παίρνει τα εύσημα η κυβέρνηση και για τα κακά φταίνε πάντα οι κατώτεροι…; Και ιδίως όταν στην ανέλιξη σε θέσεις ευθύνης δεν παίζει κανένα ρόλο η κατάρτιση η εμπειρία και η επετηρίδα αλλά τα κριτήρια είναι καθαρά κομματικά και κριτήρια διαπλοκής; (Ακόμα και στην «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» έχει καταργηθεί η επετηρίδα, που υποτίθεται θα έπρεπε πρώτα από όλα να τηρείται η απόλυτη νομιμότητα. Άλλη μία απόδειξη της έλλειψης ανεξαρτησίας και δικαιοσύνης!)

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς σκέφτεται πολύς κόσμος και δε μπορώ να καταλάβω πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα… Πάντως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά όταν μπορούν τόσο εύκολα να σε πείθουν ότι ο πάνω δε φέρει ποτέ ευθύνη. Και Θα ήταν πολύ απλό να σκεφτούμε το εξής: Όταν κάποιος έχει θέση ευθύνης σε οποιαδήποτε δουλειά, είναι ο πρώτος που δίνει λόγο και πληρώνει τη ζημιά. Γι αυτό και οι θέσεις ευθύνης πληρώνονται καλύτερα. Επειδή πρέπει να ελέγχεις πολύ περισσότερα πράγματα και να φέρεις ευθύνη για πολύ περισσότερα. Πώς λοιπόν η μισθοδοσία είναι ανάλογη της θέσης ευθύνης (ο πρωθ/ργός παίρνει περισσότερα) και οι ευθύνες αντιστρόφως ανάλογες; Πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λογικά και να αναζητάμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει; Αν είχαμε στοιχειώδη λογική και παιδεία θα θεωρούσαμε και τις ευθύνες αυτονόητες!

Αντί λοιπόν να πέφτουμε στην παγίδα τους, ας βάλουμε κάτω τη λογική , μας και ας αξιολογήσουμε ορισμένα πράγματα…

Ενώ η «δικαιοσύνη» ψάχνει τον ένοχο (αδιαμφισβήτητα «κοπτόμενη» για την «αλήθεια») και ενώ κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι το τάδε χέρι είναι αυτό ή εκείνο (πιθανότατα να βρεθεί και τέτοιο όταν χρειαστεί) υπάρχουν κάποια πράγματα που το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να μάς προβληματίσουν και να μας βάλουν σε σκέψεις…

Η φωτιά λοιπόν ξεκίνησε (και ο τόπος λέει πολλά αλλά για τώρα δε θα σταθώ) και «υποεκτιμήθηκε»! Κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, που επωφελούνται αντίστοιχα συμφέροντα, η φωτιά «δεν εκτιμάται σωστά» στην αρχή! Ακολουθεί η «έλλειψη συντονισμού», η μη αξιοποίηση των μέσων, ιδίως των εναέριων που η χρήση τους είναι καταλυτική και όλα τα υπόλοιπα που γίνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο! Καλά, μία φορά την πατάς (μπορεί να συμβεί) αλλά κάθε φορά; Ίδια μέθοδος… ίδια λάθη…; Απλή ανικανότητα και βλακεία κρύβεται μόνο πίσω από αυτά ή κάτι άλλο;

Οι φωτιές φέτος είναι την ίδια ακριβώς περίοδο και υπό τις ίδιες συνθήκες που ήταν και δύο χρόνια πριν!!! Και όταν λέω συνθήκες εννοώ την πολιτική συγκυρία, τα σκάνδαλα και την πλήρη διάλυση της οικονομίας (που απλά συνέχισε την κατρακύλα της και δε μπορεί να κρυφτεί πλέον). Ακόμα και η χρονολογία συμπίπτει… (λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε) Και φυσικά κανείς λογικός δε μπορεί να δει πίσω από τις φωτιές «γκρίζους λυκούς», «πορτοκαλί αρκούδες» και «τυρκουάζ σκίουρους»!!! Αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και απευθύνονται σε ελλειμματικούς εγκέφαλους!

Καλές οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί ο «έξωθεν» κίνδυνος αλλά, για να ισχύει αυτό, θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον μία κυβέρνηση που αντιτίθεται σε κάτι… που αντιδρά στις προκλήσεις που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα… που δεν παραχωρεί και δεν υποχωρεί… Ίσως τότε να μπορούσαμε να ισχυριστούμε και κάτι τέτοιο… Όταν όμως έχεις μία κυβέρνηση που εκποιεί όλη τη χώρα και τις υποδομές της και μάλιστα φτηνά, όταν έχει ξεπουλήσει τα λιμάνια (σκεφτείτε ότι ακριβώς για τα λιμάνια της και την πρόσβαση στη θάλασσα, άρα εμπόριο, θεωρείται μία χώρα προνομιούχα!) τις επικοινωνίες, τους δρόμους και ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα τραίνα, την ενέργεια, το νερό, τις ακτές και κάθε υποδομή, τι ακριβώς θέλει ο εχθρός που την επιβουλεύεται; Μπορεί να το αγοράσει!!! Όσο για τα εδάφη; Ό,τι έχει γλιτώσει από το ξεπούλημα, το επιβουλεύεται η εκκλησία με τα πλαστόβουλα του κατακτητή, που ακόμα και αν ήταν γνήσια κανείς κατακτητής δεν αποκτά δικαιώματα σε μία χώρα και όταν διωχθεί οι πράξεις και οι «παραχωρήσεις» που έκανε ακυρώνονται, καθώς δεν έχουν πλέον καμία αξία… Απλή λογική, που δυστυχώς σε αυτήν τη χώρα την έχουμε χάσει!

Πάμε λοιπόν στον πραγματικό ένοχο που ευνοείται από την καταστροφή και στον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος, αφού είναι σημαντικότερος και όπλισε το χέρι… Αναλογιστείτε από μόνοι σας στην αρχή πόσοι θα βγάλουν από αυτό, ξεκινώντας από τις τράπεζες που μεσολαβούν σε κάθε συναλλαγή και κοντεύουν να παίρνουν προμήθεια και για την «καλημέρα» και προχωρείστε στους επόμενους…

Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει πολλά να κερδίσει το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο ποικιλοτρόπως και ίσως και οι χαμηλοί τόνοι της αντιπολίτευσης αυτό να αποδεικνύουν. Πρέπει πραγματικά να μας πείσει ότι έχει αλλάξει «μυαλά» και «κόπτεται» για τη χώρα. Ως τότε… οψόμεθα!

Δε θα γράψω περισσότερα, απλώς θα σας παραπέμψω σε κάποια δημοσιεύματα που δείχνουν τις προθέσεις του Σουφλιά (αλήθεια πρέπει να μας εξηγήσει πώς σε μία χώρα 11.000.000 υπολογίζει 13.000.000 στην Αττική, όταν μάλιστα οι μετανάστες διώκονται ανηλεώς, εκτός αν διώκονται επιλεκτικά ή υπολογίζουν άλλες μετεγκαταστάσεις…), τα πιθανά οφέλη για την κυβέρνηση και ποιοι έχουν αρχίσει να προσμετρούν τα αναμενόμενα κέρδη…

Ακόμη ψάχνετε τους ενόχους…;

Advertisements

One thought on “Ποιος ευθύνεται για τις φωτιές…;

  1. Ο/Η papailias λέει:

    Για τις φωτιές ευθύνονται αυτοί, που μας κλέβουν και μας ληστεύουν.
    Και δεν αποκαλύπτονται, γιατ΄κουκουλονονται απ’ τον κυρίως υπεύθυνο
    και αρχικουκουλωτή. Ή πρωτοκουκουλωτή, αν προτιμάτε….

    παπα-Ηλίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s