Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση, για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6.000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2.000 ευρώ ακαθάριστα, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας, κ.ά.) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.

Ας θυμηθούμε κατ’ αρχήν τα 28 δις, που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Τραπεζών για να δούμε πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: αύξηση κερδών 197,24% μείωση φόρου -15%,

ALPHA BANK: αύξηση κερδών 45,48% μείωση φόρων -29,7%,

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: αύξηση κερδών 460,6% μείωση φόρων -284,97%,

EUROBANK: αύξηση κερδών 114,5% μείωση φόρων -40,57%.

Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα:

650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.

600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ας θυμηθούμε, π.χ., τα 2 εκατ. που είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδια των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)

6,5 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό με ιδιωτικά αεροπλάνα.

0 ευρώ* προβλέπει ο προϋπολογισμός από φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός, ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.

– Μόλις 16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

8.767.147,03 ευρώ εισέπραξε νομιμότυπα ο κ. Προβόπουλος τα 3 τελευταία χρόνια.

5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο** στην εταιρία Σημαιοφορίδη – Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.

– Σε (μόνο) 14.000 ευρώ το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ.Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλου της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.

– Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα», δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.

25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ. Από τον υπουργό επικοινωνιών κύριο Γερουλάνο ανακοινώθηκε η δραματική μείωση του μισθού του νέου ΕΡΤιάρχη σε μόλις 6.500 ευρώ.***

580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.

– Στις 7.000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), Νικόλαου Παπαδάκη.

– Σε μόλις 5.400 ευρώ το μήνα ανέρχεται ο μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας (όσο και του κάθε βουλευτή μας στο ελληνικό κοινοβούλιο) αλλα στην πράξη τριπλασιάζεται επειδή στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση 300 ευρώ για κάθε συνεδρίαση. Επίσης, δικαιούνται και άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.

Δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν καρπωθεί οι διάφοροι πολιτικοί παράγοντες από τα σκάνδαλα Siemens, Βατοπεδίου, κλπ, κλπ, κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή σε σχέση με το θέμα είναι ότι: οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι (μόνο) ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ (!!!)

Αν ζαλιστήκατε από τα νούμερα και σάς έρχεται μια τάση για εμετό, ελεύθερα. Το παρόν μπορεί να χρησιμεύσει και ως εμετοδοχείο. Μιας όμως και μιλάμε για αριθμούς, ας αναλογιστούμε ποιοι είναι πραγματικά τα ΝΟΥΜΕΡΑ.

ΣΗΜ.: Όλα τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων και δεν έχουν διαψευστεί.

(Το άρθρο είναι από το «STOP CARTEL«)

ΣτΣ: * Σχετικά με τη φορολόγηση της εκκλησίας έχει αρχίσει να ψυθιρίζεται ότι θα φορολογηθεί με 20% και (φυσικά) πάλι με ειδικό καθεστώς και ειδική μεταχείρηση άνιση σε σχέση με τα υπόλοιπα υποζύγια! Παρόλα αυτά και επειδή πολλά χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν ως στάχτη στα μάτια (για δήθεν δικαιότερη φορολόγηση!) διαβάστε ακόμη ένα άρθρο για την εκκλησιαστική περιουσία…

** Είχα διαβάσει ότι το σχετικό πρόστιμο ήταν 5,5 δις ευρώ…

*** Όσον αφορά τη δική μου ενημέρωση για το θέμα Γερουλάνου-ΕΡΤ είναι ότι ο Γερουλάνος αρνήθηκε να προσδιορίσει το ποσό όταν του ζητήθηκε από τον πρόεδρο της βουλής. Ίσως να έχει προσδιοριστεί και να είναι αυτό που αναφέρεται που έτσι και αλλιώς είναι προκλητικό!

(δικό μου σχόλιο) Το άρθρο δείχνει μία εικόνα του τι συμβαίνει και πώς μας κοροϊδεύουν. Όμως δεν είναι μόνο αυτά… Ο κος Πετσάλνικος, που μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι απλώνοντας το χέρι ως ζητιάνος προκειμένου να αρπάξει ό,τι μπορεί παίζοντας με τα αισθήματα ανθρώπων κυρίως της ομογένειας, υπέγραψε το διορισμό 250-300 τεμπελόσκυλων στη βουλή με ειδικές προνομιακές συμβάσεις και κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και διαφάνειας!

Ο κος Βενιζέλος δήλωσε ότι δε μπορεί να μειώσει τους εξοπλισμούς! Φυσικά, υπάρχουν καλύτερες μίζες από αυτές που έρχονται μέσω εξοπλισμών…;

Και τα σκάνδαλα και οι λαμογιές είναι ατελείωτες και συνεχίζονται κανονικά για να αρπαχτεί ό,τι μπορούν να αρπάξουν και ο Παπανδρέου κερδίζει χρόνο μέχρι να διαλύσει όλη τη χώρα και να κανονίσει με τα «κονέ» του την κονόμα του για τις υπηρεσίες του… Και φυσικά συνοδοιπόροι σε αυτή την «προσπάθεια» είναι η ΝΔ και το Λάος και όλος ο παρακρατικός μηχανισμός που έχει ενεργοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του σκοπού…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s