Η αδιαφανής… «Διεθνής Διαφάνεια»!

Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για όλους αυτούς τους οργανισμούς και τις ΜΚΟ με τους βαρύγδουπους, πολλά υποσχόμενους τίτλους…
Είναι γνωστό ότι για να «πουλήσει» κάτι πρέπει να έχει «πιασάρικο» τίτλο!
Εγώ, για να πω την αλήθεια, δεν τους έχω σε καμία υπόληψη ούτε τους εμπιστεύομαι! Ούτε καν τον ΟΗΕ…!

Κάποια στιγμή στην πορεία αποκαλύπτεται ότι για άλλους σκοπούς (από αυτούς που συνήθως περιγράφονται) δουλεύουν και άλλες σκοπιμότητες υπηρετούν… Κοινώς… μας δουλεύουν!!!

Ένας ολόκληρος κόσμος κινείται στο σκοπό που του βαράνε διάφοροι απίθανοι, ενώ αν ψάξει κανείς πίσω από την ταμπέλα, βλέπει ότι άλλος είναι ο πραγματικός ρόλος ύπαρξής τους…
Και στο βάθος… πολλές φορές κρύβονται οι εμπνευστές της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που οφείλει να ακούει και να ακολουθεί ό,τι της επιβάλουν!

Έχετε αναρρωτηθεί αλήθεια πού πηγαίνουν τα τεράστια ποσά που μαζεύονται από τη Unicef ; Τα ποσά που διατίθενται μέσω ΟΗΕ για τα διάφορα θύματα πολέμων ή καταστροφών…; Τα τεράστια ποσά που υποτίθεται ότι διατίθενται για τον τρίτο κόσμο…; Τελικά σε ποιων τις τσέπες καταλήγουν (αν όχι όλα το μεγαλύτερο ποσοστό); Μήπως όλοι αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί και οι διεθνείς ΜΚΟ κρύβουν από πίσω τα ίδια αφεντικά; Μήπως είναι κομμάτια του ίδιου παζλ; Μήπως έχουν κοινές συνιστώσες και κοινά συμφέροντα που δεν είναι άλλα από την εξυπηρέτηση κοινών σκοπών και ίδιων αφεντικών; Μήπως…;

Κατά καιρούς όλο και κάποια σκάνδαλα βγαίνουν στο φως αλλά τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι αυτά που, ακόμα και αν διαρρεύσουν, συνήθως η μάζα δεν τα μαθαίνει… Θυμάστε το σκάνδαλο με το γιο του Ανάν που τον είχε ορίσει ο μπαμπάς του στη διαχείρηση του προγράμματος «Πετρέλαιο αντί Τροφίμων» και έκλεβε ασύστολα καταδικάζοντας τα παιδιά του Ιράκ στην πείνα και την εξαθλίωση; Ο μπαμπάκας του συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά την αποκάλυψη σα να μη συμβαίνει τίποτα… Όσο για τα χρήματα δεν ξέρω αν ακούστηκε αν βρέθηκαν ή πόσο ακριβώς ήταν το ποσό της κλοπής…

Ένας άλλος διεθνής οργανισμός που στήθηκε για να προωθήσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μία ολιγαρχίας είναι το ΔΝΤ (για το οποίο έχω γράψει στα δύο προηγούμενα άρθρα αλλά για να πάρετε μία γεύση πώς δουλεύουν όλοι αυτοί και πώς «συνεταιρίζονται» για να επιτύχουν το σκοπό τους μπορείτε να δείτε τα βίντεο που είναι αναρτημένα και περιγράφουν την κατάρρευση της Αργεντινής λόγω… ΔΝΤ και σία! Έτσι για να ξέρουμε όλοι τι στήνει η κυβέρνηση πίσω από τις πλάτες μας…)
και ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δημιουργήθηκε λίγο πριν τελειώσει ο Β’ ΠΠ και όριζε το νέο σύστημα και τα νέα κέντρα εξουσίας… πριν τη λήξη του πολέμου!!!

Όμως την αφορμή για αυτή την εισαγωγή την πήρα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα νωρίτερα και παραθέτω παρακάτω… Έτσι για να ενημερωνόμαστε και να ξυπνάμε σιγά-σιγά… (όσοι τουλάχιστον ακούνε βαρύγδουπους τίτλους και υποβάλονται!) Το άρθρο ασχολείται με την περίφημη «Διεθνή Διαφάνεια» ή «Transparency International» που είναι και… αξιολογητής!!! Εδώ να δείτε κομπίνα…

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ: Οι ιδαιτερότητες της Γερμανικής οργάνωσης»

Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους , δηλαδή, από όλες τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σ’ αυτήν (στο «βούρκο» της). Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο, σαν να αναθέτει κανείς σε μία αλεπού την εποπτεία της διαφύλαξης ενός «ορνιθοτροφείου», παρακαλώντας την ταυτόχρονα να απολυμαίνει το χώρο μεθοδικά , θανατώνοντας τα ποντίκια (μυοκτονία), τα οποία τρέφονται με το, απαραίτητο για τις όρνιθες, καλαμπόκι.

Η παραπάνω περιγραφή της «Διεθνούς Διαφάνειας» προέρχεται από τη γαλλίδα δημοσιογράφο Christian de Brie, η οποία ερεύνησε την οργάνωση το 2003, για την εκπομπή της με τον τίτλο: «Λευκά κουστούμια , Μαύρα ταμεία». Τόσο η παραπάνω αρνητική κριτική, όσο και πολλές άλλες που ακολούθησαν, βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι, ο «σύνδεσμος» χρηματοδοτείται «πλειοψηφικά» από τις μεγάλες βιομηχανίες, καθώς επίσης από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Spiegel (τίτλος του περιοδικού: Διεθνής Διαφάνεια «Φύλλο Συκής» της μεγάλης βιομηχανίας), όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής τους στην οργάνωση εναντίον της διαφθοράς. Κατά σύμπτωση δε, η εγγραφή τους ως μέλος, συμπίπτει πολύ συχνά με κάποια εισαγγελική έρευνα εναντίον τους, με την κατηγορία της διαφθοράς.

Δηλαδή, τόσο η εγγραφή τους ως μέλος, όσο και οι «δωρεές» τους, στις οποίες στηρίζεται η χρηματοδότηση της αμιγώς γερμανικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς παγκοσμίως, συμβαδίζουν συνήθως χρονικά με εκείνη ακριβώς την περίοδο, κατά την οποία κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για διαφθορά.

Για παράδειγμα, μόνο όταν η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) διαπίστωσε στο εσωτερικό της πάνω από 100 περιπτώσεις διαφθοράς (για το έτος 2000), έγινε μέλος της «Διεθνούς Διαφάνειας». Η κατασκευαστική εταιρεία Hochtief εισήλθε με τη σειρά της στην οργάνωση το Δεκέμβριο του 1999, όταν η εισαγγελία του Βερολίνου, λίγους μόλις μήνες πριν, διεξήγαγε έρευνα με την κατηγορία της «υποψίας για απάτη», σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της πόλης.

Επίσης η Siemens έγινε μέλος του «συνδέσμου» το 1999, όταν κατηγορήθηκε για δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς: για το χρηματισμό πολλών εκατομμυρίων της τότε κυβέρνησης της Ισπανίας (κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής από τη Μαδρίτη στη Σεβίλλη), καθώς επίσης για κάποια αντίστοιχη περίπτωση διαφθοράς, στον κλάδο των ιατρικών μηχανημάτων στη Νότια Κορέα. Στην ιστοσελίδα τότε της Siemens διάβαζε κανείς:

«Συμμετέχουμε ενεργητικά στη «Διεθνή Διαφάνεια» , σε μία ονομαστή, παγκοσμίου εμβέλειας μη κυβερνητική οργάνωση, για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Το έτος 2002, δύο σημαντικά μέλη της οργάνωσης, η ABB και η Hochtief, θεωρήθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στο σκάνδαλο του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος (SPD). Η «Διεθνής Διαφάνεια» ζήτησε βιαστικά από τις δύο μεγάλες πολυεθνικές να τοποθετηθούν σε σχέση με τις κατηγορίες, επειδή σε περίπτωση αποδεδειγμένης διαφθοράς, θα έπρεπε να τις «αποβάλλει» από μέλη , κάτι που, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της οργάνωσης.

«Κατηγορίες για χρηματισμό απήγγειλαν Αμερικανοί εισαγγελείς», διαβάσαμε πρόσφατα, «εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler καταγγέλλοντας την προσφορά δώρων και εκατομμυρίων δολαρίων σε ξένους αξιωματούχους, σε τουλάχιστον 22 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλίσει κρατικά συμβόλαια.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η πολυεθνική επιχείρηση ήταν αναμεμειγμένη σε μία μακρόχρονη πρακτική δωροδοκιών, προκειμένου να εξασφαλίζει συμφωνίες στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στη Νιγηρία, στο Ιράκ, στην Ουγγαρία, στην Ελλάδα, στη Λετονία, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο κα σε τουλάχιστον άλλες έξι χώρες, μεταξύ των ετών 1998 και 2008».

Η μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, επίσης μέλος της «οργάνωσης», θα πρέπει προφανώς να τοποθετηθεί σε σχέση με τις κατηγορίες , αφού δεν θα θέλει να είναι η πρώτη που θα αποβληθεί από το «Σύνδεσμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς παγκοσμίως» (αν και, κατά την άποψη μας, μάλλον δεν ανησυχεί καθόλου).

«Ακόμη μία γερμανική εταιρεία ερευνάται με την κατηγορία της διαφθοράς», έγραφε ο γερμανικός Τύπος την αμέσως επόμενη ημέρα της «παραπομπής» της Mercedes από τις Η.Π.Α. Πρόκειται για την Ferrostahl AG, η οποία για πολλοστή φορά φαίνεται να συμμετέχει σε υποθέσεις χρηματισμού και διαφθοράς. Υποθέτουμε φυσικά ότι, εάν δεν είναι ακόμη μέλος της «Διεθνούς Διαφάνειας», θα «επανορθώσει» άμεσα, έτσι ώστε να καταπολεμήσει και αυτή με τη σειρά της τη διαφθορά στον πλανήτη.

Όπως φαίνεται εν πρώτοις λοιπόν, χωρίς να χρειασθεί να «εμβαθύνει» κανείς ιδιαίτερα, για τις μεγάλες βιομηχανίες του «εντιμότατου εταίρου» μας, ο οποίος δεν παύει ούτε στιγμή να κατηγορεί την Ελλάδα για αδιαφάνεια, η διαφθορά αποτελεί ένα ευρείας χρήσεως «εργαλείο» , ένα ουσιώδες μάθημα διοίκησης επιχειρήσεων, το οποίο θα όφειλε μάλλον να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια των ανεπτυγμένων χωρών, έχοντας εξέχουσα βαρύτητα για τους μελλοντικούς «ηγέτες».

Τη συνέχεια μπορείτε να τη διαβάσετε στο «SΤΟP CARTEL«. Προτείνω να το διαβάσετε ολόκληρο τα άρθρο. Είναι εξαιρετικά ενδιaφέρον!

Υγ. Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας των Γερμανικών εταιρειών μάλλον θα έπρεπε να λανσαριστεί ένα καινούργιο σλόγκαν…

«Ψάχνεις σε λάδι ειδικό…;
Aπευθύνσου σε… Γερμανό!»

Advertisements

One thought on “Η αδιαφανής… «Διεθνής Διαφάνεια»!

  1. […] ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Α.Ε. (του Βασίλη Βιλιάρδου): “Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους – δηλαδή, από όλες τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σ’ αυτήν (στο «βούρκο» της). Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο, σαν να αναθέτει κανείς σε μία αλεπού την εποπτεία της διαφύλαξης ενός «ορνιθοτροφείου», παρακαλώντας την ταυτόχρονα να απολυμαίνει το χώρο μεθοδικά – θανατώνοντας τα ποντίκια (μυοκτονία), τα οποία τρέφονται με το, απαραίτητο για τις όρνιθες, καλαμπόκι.” Η παραπάνω περιγραφή της «Διεθνούς Διαφάνειας» προέρχεται από τη γαλλίδα δημοσιογράφο Christian de Brie, η οποία ερεύνησε την οργάνωση το 2003, για την εκπομπή της με τον τίτλο: «Λευκά κουστούμια – Μαύρα ταμεία»… – ΟΚ? Ε, δείτε τώρα ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ Ελληνες πολιτικοί, μαζί με… άλλα λαμόγια, συμμετέχουν στον Ελληνικό Τομέα της οργάνωσης “Διεθνής διαφάνεια (Hellas)” ΕΔΩ !   Ενα άλλο ποστ, στο ίδιο θέμα είναι: Η αδιαφανής… “Διεθνής Διαφάνεια”! […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s