ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα εκποιήσεων ύψους 50 δις έως το 2015 που εξήγγειλε, αφού το συνομολόγησε με την τρόικα, προχωρεί σε ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, ιστορικών διαστάσεων εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό έγκλημα, το οποίο, πέραν των άλλων ισοδυναμεί με κατάλυση και κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας!!! .

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα αυτό, υπό τις ενθουσιώδεις ιαχές του ΔΝΤ και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, βγάζει, επί της ουσίας, στο «σφυρί» ότι έχει και δεν έχει το δημόσιο, από στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις μέχρι και απείρου οικολογικού κάλλους δημόσια «φιλέτα» γης!

Τέτοιας έκτασης πωλητήριο, τηρουμένων των αναλογιών, δεν έχει βγάλει ποτέ χώρα στα παγκόσμια χρονικά!

Η ειρωνεία είναι ότι έρχεται κι από πάνω το ΔΝΤ να διακηρύξει ότι τα 50 δις (που δεν πρόκειται ποτέ να μαζευτούν ότι κι αν πουληθεί) δεν είναι τίποτα, αφού τα ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά στην Ελλάδα ξεπερνούν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (220 δις).

Προφανώς το ΔΝΤ συμπεριλαμβάνει στα ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά όχι μόνο την «Ακρόπολη» αλλά και τους «ιθαγενείς» που θα πρέπει να παραδοθούν σε «δουλεμπόριο»!!!

Η κυβέρνηση με αυτήν την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ επιλογή ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ,

Πρώτον: Θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στα ελλείμματα και το χρέος αφού από τη μαζική πώληση κερδοφόρων επιχειρήσεων θα συγκεντρώσει «ψίχουλα», ενώ θα έχει τεράστιες ετήσιες απώλειες σε έσοδα και κέρδη αυτών των επιχειρήσεων, που μπορεί να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα με την ανασυγκρότηση τους!

Δεύτερον: Θα φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και πελώριες ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, αφού όχι μόνο δεν έχει καμία εξουσιοδότηση για πωλήσεις, που ισοδυναμούν με πώληση της χώρας, πόσο μάλλον για πωλήσεις χαριστικές, έναντι πινακίου φακής, αφού θα προωθηθούν μαζικά και σε μία στιγμή που το Χρηματιστήριο έχει βυθιστεί στα τάρταρα!

Τρίτον: Θα επιφέρει βαρύτατες συνέπειες στον πληθωρισμό αφού οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών σε κρίσιμους τομείς, ενώ είναι βέβαιο ότι θα κλιμακώσουν την εφιαλτική ανεργία και θα επιτείνουν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Τέταρτον: Θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στο περιβάλλον, αφού μεγάλες εκτάσεις με ιδιαίτερη αξία και φυσικό κάλλος, όπως το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, θα παραδοθούν προς τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση!

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με τις εκποιήσεις κρίσιμων στρατηγικών τομέων, η χώρα υποθηκεύει την αναπτυξιακή της προοπτική, ενταφιάζει ουσιαστικά τις επενδύσεις, ακυρώνει τον ρόλο του δημοσίου, του μόνου που μπορεί να αναλάβει ένα επιτελικό κινητήριο αναπτυξιακό ρόλο.

Η χώρα με το κυβερνητικό πωλητήριο μετατρέπεται σε «μπανανία» του χρηματιστικού κεφαλαίου και των αγορών και σε «προτεκτοράτο» των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών, που έχουν την έδρα τους οι πολυεθνικές εταιρείες!

Ως πρόσχημα για τις ιδιωτικοποιήσεις προβάλλεται η ανάγκη μείωσης του χρέους.

Το επιχείρημα είναι ψεύτικο αλλά και άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταματήσει επιτέλους να θεωρεί δικό του το ΧΡΕΟΣ της γενικής κυβέρνησης και την αιτία της κοινωνικής λεηλασίας και της ακύρωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Το χρέος της γενικής κυβέρνησης είναι πρώτα απ’ όλα και κυρίως χρέος μιας κυρίαρχης πολιτικής και οικονομικής ελίτ, που δεν αξιοποιήθηκε για αναπτυξιακές, παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες του τόπου.

Αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός πρέπει να αμφισβητήσει το ΧΡΕΟΣ και να διεκδικήσει τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ του.

Το ΧΡΕΟΣ αυτό δεν μπορεί να αποπληρωθεί, χωρίς να εξοντωθεί η χώρα και ο ελληνικός λαός.

Η λύση της διαγραφής του χρέους, ή στη χειρότερη περίπτωση η επαναδιαπραγμάτευση για τη διαγραφή χωρίς όρους του μεγαλύτερου μέρους του και ευνοϊκούς όρους για την αποπληρωμή του υπόλοιπου, είναι άκρως υπεύθυνη και η μόνη ρεαλιστική, έναντι οποιασδήποτε ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης!

Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα με επιτροπές παντού στις γειτονιές, τους δήμους, τις υπηρεσίες και τα εργοστάσια και με συνθήματα-αιτήματα:

«ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Ο ισλανδικός λαός μας δείχνει τον δρόμο

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ως ΑΦΕΤΗΡΙΑ μιας μεγάλης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και μιας πορείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, με ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!!

Yγ.(δικό μου) Για όσους θεωρούν πολύ ριζοσπαστικό την άρνηση πληρωμής του χρέους… πώς θα σας φαινόταν να μας έδιναν τουλάχιστον αναλυτικό λογαριασμό, πριν αποδεχθούμε την οποιαδήποτε πληρωμή του…; Ενημερωθείτε και υπογράψτε για τη συγκρότηση διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου (θα βρείτε σχετικό λινκ δεξιά στη στήλη «υπογράφουμε»)

ΠΗΓΗ (για το άρθρο)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s