Και σήμερα εκεί… στο Σύνταγμα και σε κάθε πλατεία…

Χθες η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης και μάλιστα αν υπολογίσουμε το ότι ήταν Τρίτη… νομίζω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών!

Είμαι από εκείνους που αντιτάχθηκαν στη διάσπαση της συγκέντρωσης λόγω της συγκέντρωσης των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια και από εκείνους που πιστεύουν ότι οι πανεπιστημιακοί έπρεπε να έρθουν από την αρχή να μιλήσουν στον κόσμο που βρίσκεται εδώ και μέρες στο Σύνταγμα και που όλο αυξάνεται… Σαν αντισυγκέντρωση του ΚΚΕ μου έμοιασε η όλη προσπάθεια (ακόμη διατηρώ επιφυλάξεις για το ρόλο των πανεπιστημιακών, όχι όλων, και θα δείξει…) αλλά το γεγονός ότι όλοι μετά ήρθαν στο Σύνταγμα κάνοντας τη συγκέντρωση ογκώδη, δε μπορώ να πω ότι δε με χαροποιεί!

Αν με ρωτήσετε αν πρέπει να χαίρομαι για τον αριθμό του κόσμου που μαζεύεται θα σας πω ότι πρέπει (και μάλιστα με λογαριθμική πρόοδο καθημερινά) να γίνουν πολύ περισσότεροι! Οπότε όχι, δεν είναι όσοι θα έπρεπε… Από την άλλη δε μπορώ να παραβλέψω ότι μέχρι πριν μία εβδομάδα όλος αυτός ο κόσμος καθόταν αμήχανος σπιτάκι του και επέτρεπε να του επιβάλουν «λύσεις» και να τον αποβλακώνουν οι διάφοροι εντεταλμένοι του πολιτικού συστήματος και των καναλιών… οπότε σίγουρα δεν είναι εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να ξυπνήσει ο καθένας… Αυτό που γίνεται όμως είναι ελπιδοφόρο!

Όσο όμως πιέζονται από την αφύπνιση των πολιτών τόσο προσπαθούν να εφαρμόσουν γρήγορα αυτά που έχουν προαποφασίσει και συνυπογράψει… Γι αυτό και η ανατροπή τους πρέπει να γίνει πολύ πιο γρήγορα… Αυτό που επιδιώκεται είναι πρωτόγνωρο και για αυτό η αντίδρασή μας απαιτείται πλέον να είναι πρωτόγνωρη! Μαζική, ενωμένη και αποφασιστική! Πρέπει λοιπόν να κινητοποιηθούμε όλοι και να δράσουμε… Ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας (πιστέψτε με πολλοί ζουν ακόμη στην πλάνη τους…), συμμετέχοντας φυσικά αλλά τραβώντας και άλλους να έρθουν… προβάλοντας βίντεο για το τι παίζεται… με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας…

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ρόλο των καναλιών και των καναλαρχών που «αγκαλιάζουν» το κίνημα! Οι προθέσεις τους δεν είναι καθόλου αγνές και μάλιστα ο τόσο ιδιαίτερος εναγκαλισμός μου μοιάζει πιο πολύ με τα φίδια σφιγκτήρες που σφίγγουν το θύμα τους μέχρι να το εξοντώσουν!!! Δείτε και προβληματιστείτε από το ρόλο του Κουρή που έστησε το «αντιμνημονιακό» ΚΟΝΤΡΑ και άνοιξε (πώς αλήθεια;) το φιλομνημονιακό ΑΛΤΕΡ… Θα πρότεινα σε όσους φίλους βλέπουν μικρόφωνο καναλιού στην πλατεία και «γλυκαίνονται» (τα 15′ δημοσιότητας είναι μεγάλη παγίδα) να κάνουν δέυτερες σκέψεις και να ξεκαθαρίζουν ότι εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους! Αυτό το λέω διότι κάποιοι εξεγείρονται (και σωστά για μένα αφού το μόνο έγκυρο που θα μπορούσε να λεχθεί είναι οι αποφάσεις της συνέλευσης και αυτό αφού αποφασιστεί ότι θέλουμε να γίνει…) και διότι τα κανάλια επιδέξια παρουσιάζουν τα λεγόμενα του καθενός ως αίτημα των «αγανακτισμένων»… Επίσης προσπαθούν να εγκλωβίσουν το ατομικό πρόβλημα και να μην αναδειχθεί η πραγματική διάσταση που είναι η λεηλασία της χώρας, η ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές και υπέρ των δανειστών και τα προβλήματα που η όλη κατάσταση δημιουργεί σε όλους και όχι μόνο στον καθένα ξεχωριστά… Καλό θα ήταν επίσης να μην επιτρέψουμε την προσπάθεια που γίνεται να στηθεί από τα κανάλια ένα πανηγυράκι γύρω από την πολύ σοβαρή κινητοποίηση… Προσπαθούν να τα κάνουν καθημερινά!

Για να μη μακρυγορώ (άλλωστε τώρα είναι η ώρα της δράσης)… κλείνω ζητώντας σε όλους να συμμετέχουν και να παρακινήσουν και τους γνωστούς τους…
Πρέπει να γίνουμε ένα ποτάμι που θα τους πνίξει! Και παραθέτω δύο βίντεο με απόψεις του Δημ.Καζάκη και λύσεις που προτείνει… Επίσης μπορείτε να έχετε μία άμεση ενημέρωση στο real-democracy.gr και από την ιστοσελίδα στο facebook… και φυσικά από πολλά blogs στο διαδίκτυο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s