Όταν πέφτουν οι μάσκες… Όταν το μαύρο γίνεται άσπρο…

“Οι μάσκες έπεσαν…” δήλωσε ο Σαμαράς απευθυνόμενος στον Παπανδρέου βγάζοντας τον εαυτό του από το κάδρο και υπονοώντας άλλα πράγματα, κοινώς… πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα!

Ευτυχώς όμως οι μάσκες έπεσαν για όσους είχαν πιστέψει την “αντιμνημονιακή” πολιτική Σαμαρά και όλα τα παραμύθια που εδώ και ενάμιση χρόνο σέρβιρε ώστε να μένει έξω από το κάδρο για να αποτελέσει την “εναλλακτική λύση” που θα ακολουθούσε “αναγκαστικά” τη μνημονιακή πολιτική!

Όποιος δεν είχε μασήσει από την αρχή τα παραμύθια του Σαμαρά μπορούσε να δει τα σημάδια του τι υπηρετούσε και ουσιαστικά ότι αποτελεί μέρος εξυπηρέτησης των ίδιων ακριβώς συμφερόντων που υπηρετεί και ο Παπανδρέου αλλά και οι Καρατζαφέρης- Μπακογιάννη… Στο κάδρο δείχνει την πρόθεση να θέλει να στριμωχτεί και ο Κουβέλης… και μην εκπλαγείτε αν δείτε κι άλλους αφού πρόκειται για τεράστιο κόλπο λεηλασίας
Όλοι αυτοί οι “εθνοσωτήρες” μαζί με διάφορα φυντάνια που έχουν ξεπροβάλει και έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με την ανελέητη επίθεση που έχουν εξαπολύσει στη λογική μας, δεν έχουν άλλο σκοπό από το να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αφεντικά τους που καραδοκούν για την απόλυτη λεηλασία και να σώσουν την παρτίδα… (επειδή έκανε ένα σαρδάμ ο Γιωργάκης και λέει την παρτίδα-πατρίδα δε θα το χάψουμε κιόλας!)

Με αφορμή σχετικό άρθρο του Θραξ Αναρμόδιου στους ΣΧΣ (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ), παραθέτω αυτούσιο το σχετικό σχόλιο που έγραψα πάνω στο ίδιο θέμα… για να εξηγήσω γιατί συμβαίνουν όλα αυτά…
Θέλω να σας θυμίσω όμως ότι πριν μερικούς μήνες μας παρουσίασαν ως “επιτυχία” τη “μείωση επιτοκίου” δια της κυβερνητικής λογικής ότι “θα αποπληρώσουμε το δάνειο σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου και πετύχαμε μείωση επιτοκίου, άρα μικρότερες δόσεις”! Όποιος δεν έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική και έχει ακόμα “σώας τας φρένας”… όποιος έχει μία αμυδρή σχέση με δάνεια ή έστω με τους κανόνες που τα συνοδεύουν ξέρει ότι όταν μεγαλώσει η περίοδος αποπληρωμής η δόση μικραίνει (άπειρες τέτοιες προσφορές κάνουν οι τράπεζες για μεταφορά βαρών κλπ) αλλά αυτό γίνεται μόνο στην ανάγκη διότι στο σύνολο ο δανειολήπτης επιβαρύνεται πολύ περισσότερο! Αυτό το κόλπο επιβάρυνσης αρκετών δις πάνω στο χρέος, παρουσιάστηκε ως “μεγάλη επιτυχία” από την κυβέρνηση και τα ΜΜ Εξαπάτησης που αποτελούν βασικό μηχανισμό για την προώθηση του σχεδίου λεηλασίας της χώρας…
Με το παρακάτω νομίζω ότι θα σας αποδείξω γιατί παρουσιάζεται ως μεγάλη “επιτυχία” και ελάφρυνση του ελληνικού λαού το μέχρι πρότινος “καταστροφικό κούρεμα” όπως περιγραφόταν από τους ίδιους (και είναι με τον τρόπο που γίνεται) και θα προσπαθήσω να σας δείξω γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί απαραιτήτως από αυξημένη πλειοψηφία ώστε να διασφαλίσουν οι δανειστές/κερδοσκόποι έγκαιρα τα συμφέροντά τους…

Διαβάστε, ψάξτε, ενημερωθείτε διότι το δόκανο που έχει στηθεί από τους έξω και προωθείται από τους εσωτερικούς δωσίλογους και προδότες δεν έχει προηγούμενο και μόνο αν πραγματικά πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας μπορούμε να σωθούμε! Αλλιώς…

(το κείμενο-σχόλιο)
Όταν το σύστημα πανικοβάλλεται βγάζει όλα τα όπλα του στη σέντρα…
Ο Σαμαράς είναι μέρος του ίδιου συστήματος και υπακούει στα ίδια ακριβώς αφεντικά… Και ακόμα καλύτερα θα ήταν ο κόσμος να σκεφτεί επιτέλους ότι δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά αυτό που βρίσκεται πίσω τους. Δεν έχει καμία σημασία η μαριονέτα αλλά ο χειριστής της!
Ο Σαμαράς έσπευσε να σώσει τον Παπανδρέου και την παρτίδα (και ΟΧΙ την πατρίδα) διότι η κομπίνα που έχει στηθεί για τη λεηλασία όλης της χώρας (δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας) αλλά και την υποβάθμιση των πολιτών σε φτηνό εργατικό δυναμικό έρμαιο στις ορέξεις του αφεντικού είναι πολύ μεγάλη…
Τη λεηλασία τη θέλουν άμεσα και για να κατοχυρωθεί χρειάζεται οπωσδήποτε η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης από ευρύτερη πλειοψηφία διότι ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα (μνημόνιο, πρώτη δανειακή σύμβαση και όσα απορρέουν από αυτά) είναι στον αέρα από πλευράς νομιμότητας! Το ότι ο ελληνικός λαός (δυστυχώς) είναι τόσο αργός στην αντίδρασή του, τους έδωσε χρόνο για να οργανώσουν τα πράγματα και να βρουν τον τρόπο να “νομιμοποιήσουν” την κομπίνα… Με τη νέα δανειακή σύμβαση, που μεταφέρεται το υπόλοιπο ποσό της πρώτης και “νομιμοποιείται” ό,τι έχουν κάνει, αλλά και διότι με το “επωφελές” (όπως σκόπιμα παρουσιάζεται και φυσικά δεν είναι) κούρεμα μέρους του χρέους η ανταλλαγή με τα νέα ομόλογα (του κουρέματος) περνάει στο αγγλικό δίκαιο αμέσως και η Ελλάδα χάνει την προστασία από το ελληνικό δίκαιο (που έχουν τα ομόλογα που κρατάνε τώρα στα χέρια τους) και το δικαίωμα να αποπληρώσει σε εθνικό νόμισμα όπως έως τώρα ορίζεται (αν φύγουμε από το ευρώ).
Παράλληλα η μετατροπή φέρνει και εμπράγματες εγγυήσεις για την αποπληρωμή, δηλαδή ενεργοποιεί το δικαίωμα του πιστωτή στην ελληνική περιουσία (που ως τώρα δεν έχει).
Καταλάβατε γιατί μας “αγαπάνε” τόσο οι πιστωτές και δέχονται να πάρουν λιγότερα…; Διότι σιγουρεύουν ουσιαστικά πολύ περισσότερα! Και φυσικά βιάζονται να τα σιγουρέψουν πριν καταρρεύσει η κομπίνα που λέγεται ευρώ οριστικά!
Ο Σαμαράς λοιπόν ενεργοποιήθηκε για να σωθεί η παρτίδα και να γίνει “αναγκαία” η συγκατάθεση του στην υπογραφή της “εθνοσωτήριας” σύμβασης, διότι οι πιστωτές αξιώνουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην υπογραφή, ώστε να δράσουν άμεσα για να έχουν τη μέγιστη εξασφάλιση και να μπουν επίσημα στο παιχνίδι… Για τα εξαπτέρυγα (εκ δεξιών και αριστερών) δε θα αναφερθώ διότι είναι εμφανής ο ρόλος τους…
Ο πανικός τους πυροδοτήθηκε από την αντίδραση του κόσμου στις 28/10… Φοβήθηκαν ότι τα πράγματα θα τους ξεφύγουν από τον έλεγχο και δε θα προλάβουν…
Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ένα κακοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο, σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να δημιουργηθεί πανικός και φόβος στο πόπολο, να σκάσει αν θέλει λεφτά (που του λένε ότι δίνονται για αυτό ενώ δεν είναι έτσι) και να “δεχτεί” και ο Σαμαράς να υπογράψει τη νέα σύμβαση που είναι “σωτήρια” και πρέπει να σώσει και αυτός (εμφανώς πλέον διότι δε γίνεται αλλιώς) την παρτίδα (συγγνώμη την “πατρίδα” ήθελα να πω!)
Το τελευταίο που ήθελα να αναφέρω (και συγγνώμη για το εκτενές σχόλιο) είναι ότι ο Σαμαράς βοήθησε καίρια στην εφαρμογή του μνημονίου, όχι μόνο ψηφίζοντας τα περισσότερα νομοσχέδια, αλλά και με τη συγκατάθεσή του να περαστεί το μνημόνιο με 151 ψήφους…, συμπράττοντας στο ταμείο λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας (αποκρατικοποιήσεων!) διορίζοντας και δικό του άνθρωπο αλλά και υπερψηφίζοντας τη διεύρυνση του EFSF που έχει να κάνει και με παράδοση δημοσιονομικής κυριαρχίας, όπως θύμισε ο Βενιζέλος στον Καρατζαφέρη όταν έλεγε ο δεύτερος στη βουλή ότι δεν παραδίδει κυριαρχία κλπ.
Διαβάστε αν θέλετε σχετικό άρθρο με το κούρεμα και την ανταλλαγή εδώ

Θα ήθελα να προσθέσω ότι η κομπίνα είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος της Ελλάδας αφού αφορά όλη την Ευρώπη (βλέπετε πώς ξαφνικά βρέθηκε και η Ιταλία στο δόκανο!)
Επίσης ένας πραγματικός ξεσηκωμός του ελληνικού λαού (ή οποιουδήποτε ευρωπαϊκού λαού, απλά είμαστε πρώτοι στη λίστα της λεηλασίας λόγω απόλυτης διαφθοράς και κατάπτωσης θεσμών και πολλών προθύμων) και το να μην περάσουν τα σχέδιά τους, θα αποτελέσει παράδειγμα και για τους άλλους και το σχέδιο θα πέσει στο κενό… Άλλωστε το φωνάζουν πλέον από τον πανικό τους: “ Όλα γίνονται για να σωθεί το ευρώ!” Χωρίς τον έλεγχο μέσω του χρέους μέσω του ευρώ, τίποτα από αυτά δε μπορεί να εφαρμοστεί! Γι αυτό η αποχώρηση από το ευρώ παρουσιάζεται ως “μπαμπούλας” και “εξαθλίωση”… Διότι θα πάψουν να ελέγχουν όλη την ευρωπαϊκή οικονομία (κάθε χώρα θα έχει ανεξάρτητη οικονομία πλέον)… Η κατάρρευση του ευρώ και η επιστροφή στις εθνικές οικονομίες είναι η πραγματική απελευθέρωση των ευρωπαϊκών λαών και (σύμφωνα με τη συμφωνία για το ευρώ) αν η Ελλάδα φύγει (οικειοθελώς πάντα διότι δε μπορούν να τη διώξουν) από το ευρώ, το ευρώ αυτόματα διαλύεται! Δεν ξέρω αν αφορά όλα τα μέλη της ευρωζώνης διότι υπάρχουν κάποιοι που εντάχθηκαν εκ των υστέρων, σίγουρα όμως αφορά την Ελλάδα διότι είναι ιδρυτικό μέλος της ευρωζώνης…
Μήπως πρέπει τελικά να αποφασίσουμε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά…;

Υγ 1. Γιατί στο αγγλικό δίκαιο…; Διότι το αγγλικό δίκαιο είναι το μόνο που αναγνωρίζει ότι είναι αλλοτριώσιμη η εθνική κυριαρχία ενός κράτους αν το ζητήσει η κυβέρνησή του! Με βάση το διεθνές δίκαιο η εθνική κυριαρχία είναι μη απαλλοτριώσιμη ακόμα και αν το ζητήσει ο ίδιος ο λαός!!! Γι αυτό επιμένουν να προβάλουν ότι όσα γίνονται έγιναν κατόπιν δικού μας αιτήματος και ορίζεται στο κείμενο της 26ης ότι εμπίπτει στο αγγλικό δίκαιο!
Μπορείτε να ακούσετε προσεκτικά μία αναλυτική και διαφωτιστική εκπομπή πάνω σε όσα μεθοδεύονται (και αποτέλεσε και αφορμή για το άρθρο του αναρμόδιου, όπως ο ίδιος αναφέρει) εδώ. Ακούστε την προσεκτικά, αξίζει!

Υγ 2. Το κείμενο της συμπερασμάτων της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε σε pdf από εδώ.

Υγ 3. Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη μοιρασιά των αρμοδιοτήτων ώστε να προωθηθεί από τους νέους κατακτητές το σχέδιο για το μέλλον της Ελλάδας με άξονα τα συμφέροντα τους, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s